Skattetetaten advarer mot svindelforsøk

Slett mailen og ikke trykk på noen lenker.

Slett den, men send den gjerne videre til Skattetaten først. Foto: Øivind Idsø
Slett den, men send den gjerne videre til Skattetaten først. Foto: Øivind Idsø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skatteetaten har i dag mottatt flere meldinger om ulike e-poster som har det til felles at det dreier seg om svindelforsøk hvor det kan se ut som om Skatteetaten er avsender.

Flere av DinSides lesere har også tipset om den falske e-posten fra Skatteetaten. E-posten er åpenbart svindel. Den er full av skrivefeil, der blant annet norske bokstaver er erstattet med symboler.

Les også: Slik avslører du falske nettbutikker

Har du mottatt en slik e-post skal du slette den med en gang. Ikke trykk på lenken i e-poster av denne typen av ren nysgjerrighet, da kan datamaskinen din bli utsatt for et virusangrep.

Betydelig omfang

Skatteetaten bekrefter at de falske e-postene ser ut til å ha fått stor spredning. Ordlyden i de falske e-postene varierer noe, men avsender og formål er trolig det samme.

– Vi kan ikke si noe presist om hvor mange som har mottatt den falske e-posten, men antall henvendelser til Skatteetaten fra folk som har fått e-posten i sin innboks tyder på at dette har et betydelig omfang, sier Skatteetatens sikkerhetssjef Svein Mobakken.

Ber om kredittkortinformasjon

Skatteetaten har undersøkt lenken i den falske e-posten. Det kommer opp en side med Skatteetatens logo, som ber deg gi inn kredittkortinformasjon.

Dette er et såkalt phishing-forsøk, for å lure til seg kredittkortnummer og koder. Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder eller kontonummer via e-post. Vi råder alle til å slette e-posten. Ikke trykk på lenken, advarer Mobakken.

Vil ha hjelp fra deg

Skatteetatens sikkerhetsteam jobber nå med å undersøke dette nærmere, og vil komme tilbake med mer informasjon i løpet av dagen. De vil gjerne ha din hjelp:

– Vi setter pris på om personer som har mottatt denne e-posten vil videresende den til Skatteetatens sikkerhetsavdeling: [email protected] før e-posten slettes, skriver etaten på sine sider.

Vil du ha selvangivelsen tidlig: Siste sjanse for å bli e-bruker

Saken er oppdatert kl 13.25

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!