Flere nordmenn får tilbake penger på skatten sammenlignet med i fjor. Foto: Per Ervland
Flere nordmenn får tilbake penger på skatten sammenlignet med i fjor. Foto: Per Ervland Vis mer

Skattepenger på vei

Gjennomsnittlig tilgodebeløp er 9.900 kroner, ifølge Skatteetaten.

Publisert
Sist oppdatert

Mange kan glede seg over tilgodebeløp på skatten i år. I løpet av denne og neste uke får nesten 2,2 mill. skattytere til sammen overført nesten 22 milliarder kroner til sin konto.

Nesten 2,8 millioner lønnstakere og pensjonister får nå skatteoppgjøret sitt. Dette er noe færre enn ved junioppgjøret i fjor. Nesten 2,2 millioner kan vente seg penger tilbake, mens nesten 440.000 får restskatt, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

Det er imidlertid ikke alle som får oppgjøret nå i juni.

Penger i slutten av uken

En del nordmenn kan vente å ha skattekronene på konto allerede i slutten av uken.

- De som har penger til gode kan regne med å få det på konto eller på utbetalingsblankett i denne og neste uke, sier skattedirektør Svein Kristensen. Han minner om at du må sjekke skatteoppgjøret ditt. Finner du feil eller mangler, må du klage innen 10. august. Du kan klage elektronisk på skatteetaten.no.

Mangler likningsverdi på boligen

Vel 200.000 boligeiere har ikke gitt opplysninger om boligen sin i selvangivelsen. Disse mangler likningsverdi på boligen sin og får ikke skatteoppgjør nå.

Men i stedet for å måtte vente helt til oktober er det nå innført to nye datoer for skatteoppgjør for lønnstakere og pensjonister. De som ikke får i juni, kan nå få skatteoppgjør enten i august eller september.

Næringsdrivende og deres ektefeller må fremdeles vente til oktober for å få sine skatteoppgjør.

Flere med tilgodebeløp – færre med restskatt

I år er det færre nordmenn som har benyttet Skatteetaten som sparegris enn i fjor. I alt får 2.197.000 skattytere nesten 22 milliarder kroner tilbake, en liten økning fra i fjor.

I gjennomsnitt får de vel 9.900 kroner, en liten nedgang fra i fjor.

Men nesten 440.000 får restskatt i stedet, totalt 5 milliarder kroner. Dette er noen færre i forhold til i fjor, men i gjennomsnitt må de betale 11.400 kroner hver.

Restskatt under 1.000 kroner skal betales innen 22. august, mens restskatt på 1.000 kroner eller mer skal betales i to terminer, 22. august og 24. september. Restskatt under 100 kroner blir ikke krevd inn, men pass på å ikke gå i denne fellen.

Blir ikke restskatten betalt ved forfall, påløper forsinkelsesrenter, og skatteoppkreverne vil kreve inn skatten.

NB! Skatteetaten har endret renteberegningsmetode

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer