<strong>E-aktør?:</strong> For noen heldige skattebetalere gir skatteoppgjøret en ekstra oppsving i feriebudsjettet.  Foto: Colorbox.com
E-aktør?: For noen heldige skattebetalere gir skatteoppgjøret en ekstra oppsving i feriebudsjettet. Foto: Colorbox.comVis mer

Skatteoppgjøret er klart

Er du en av de som har valgt bort papir, kan du regne med å få skatteoppgjøret nå.

Som DinSide tidligere har meldt kommer årets skatteoppgjør i fire bolker.

De fleste får oppgjøret 24. juni, men for nær 400.000 nordmenn skal det faktisk være klart allerede nå. Disse skatteyterne er personer som tidligere har valgt å bli e-aktør. Er du en av disse?

- Dette er første året vi prøver dette. 372.000 e-aktører har fått skatteoppgjøret tilgjengelig i dag. Det blir sendt ut sms/epost til de det gjelder, sier Eva Karin Dahle Rabben, kommunikasjonsrådgiver i Skattedirektoratet, til Skattebetaleren.

I tillegg kommer feriepengene: Her får du svar på det du lurer på!

Skatteetaten melder at oppgjøret for eaktører er klart, og kan sjekkes på Altinn.

Sjekk selv om du ikke har fått beskjed

E-aktører er nordmenn som har valgt å ikke motta ligningspapirer i posten, men heller vil gjøre alt elektronisk. Dette er altså første gang Skatteetaten gir e-aktørene oppgjøret først, som en prøveordning.

"Har du fått sms eller e-post om at skatteoppgjøret ditt er klart, kan du sjekke skatteoppgjøret nå" forteller etaten.

Skattepenger og feriepenger: Kanskje du har råd til ny mobil i sommer?

Til tross for dette har flere i DinSide-redaksjonen funnet oppgjøret på nett, og det uten å ha mottatt så mye som et pip.

Så selv om du ikke har fått melding om at oppgjøret er klart, kan du likevel ta en tur til Altinn for å sjekke om du er ekstra nysgjerrig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

E-aktører som ikke sjekker skatteoppgjøret innen en uke etter at de har mottatt det, vil få en papirutskrift sendt i posten.

Straks skattepenger

Om du har gått i pluss, er det virkelig interessante spørsmålet: Når kommer skattepengene?

I løpet av kort tid, lover etaten på sine nettsider. Får du oppgjøret, skal det ikke ta lang tid før pengene kommer også.

De som har mer kompliserte selvangivelser, må vente på både oppgjøret og pengene.

Ikke alle får skattepenger i juni