Skattelistene er her

Likningstallene for 2009 er klare, og slik kan du søke.

I natt offentliggjorde Skatteetaten skattelistene for 2009. At listene er offentlige, er vedtatt av Stortinget. Foto: Per Ervland
I natt offentliggjorde Skatteetaten skattelistene for 2009. At listene er offentlige, er vedtatt av Stortinget. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enten du liker det eller ikke - myndighetene har bestemt at skattelistene er offentlig informasjon. Nå kan du søke opp sjefen, kompisen, eksen eller svigermor og finne deres skattbare inntekt for 2009.

Søk i skattelistene nå>>>

Skroll ned og se mulighetene søket gir.

Selv om skattelistene viser navn, kommune, postnummer og alderen til skattesubjektene, er det tallene de fleste er interessert i. Men vær klar over at skattelistene inneholder begrenset informasjon om en persons økonomi. >>>Derfor har du for lav inntekt

Nettoinntekt - bare et anslag

Den skattbare inntekten som er oppgitt i listene, er alle inntekter; lønnsinntekt, kapitalinntekter og naturalytelser minus de fleste fradrag, og selv om den er svært unøyaktig, er det dette tallet det knyttes størst interesse til.

Alle hadde i 2009 minstefradrag på 36 prosent - maksimalt 70.350 kroner, så virkelig inntekt er ofte 70.350 kroner mer enn inntekten som står i skattelistene.

Den andre store fradragsposten er kaptialutgifter. Har du for eksempel et lån på 1,5 millioner kroner, hadde du omtrent 90.000 kroner i renteutgifter i 2009. Disse er det fradrag for, og de må legges til skattbar inntekt for å få den virkelige inntekten.

DinSide har en egen kalkulator som beregner en mer nøyaktig inntekt basert på flere tall enn skattelistene.


Alt du lurer på om skatten >>>

Slik bruker du våre lister:

1. Skriv inn personens navn og velg "søk". Aller personer med dette navnet vil dukke opp i søket. Navnene er sortert på inntekt.

image: Skattelistene er her


2. Du velger en person ved å klikke på vedkommendes navn. Da får du opp flere opplysninger.

image: Skattelistene er her


3. Som nevnt over viser tallene ofte for lav inntekt sammenlignet med hva vedkommende faktisk tjener, men det motsatte kan også forekomme. Ønsker du en mer nøyaktig utregning, kan du fylle inn flere opplysninger og regne ut.

image: Skattelistene er her


>>>Til skattesøket