Skattekortet blir elektronisk fra 2014

Nå slipper du å levere nytt skattekort til arbeidsgiveren din.

I år fikk vi fortsatt skattekort på papir, men fra 2014 tar Skatteetaten i bruk elektroniske skattekort. Foto: Tuva Moflag
I år fikk vi fortsatt skattekort på papir, men fra 2014 tar Skatteetaten i bruk elektroniske skattekort. Foto: Tuva Moflag Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2014 innfører Skatteetaten elektronisk skattekort. Dermed vil du ikke få tilsendt skattekortet som tidligere, og trenger ikke å levere skattekort til arbeidsgiveren din.

>> Nei, du har ikke fått mail fra Skatteetaten!

Alle får elektronisk skattekort

I 2013 var Skatteetaten i gang med en prøveordning for elektroniske skattekort, hvor arbeidsgivere frivillig kunne ta i bruk det nye systemet.

Fra og med neste år vil ordningen gjelde for alle. Dermed er det ingen som vil motta skattekortet på papir.

Derimot vil din arbeidsgiver hente det elektronisk.

Skatteetaten sender deg kun informasjon om grunnlaget for beregning av ditt skattetrekk for 2014. Ønsker du også denne informasjonen elektronisk, krever det at du er e-bruker, eller blir det senest fredag 22. november.

Stemmer ikke grunnlaget, kan du endre skattekortet elektronisk, uansett om du er e-bruker eller ikke. Og du må selv fortsatt holde et øye med hvor mye du skal betale i skatt.

Skatteetaten har uttalt til DinSide tidligere at det fortsatt vil være ditt ansvar som arbeidstaker at skatteopplysningene til en hver tid er korrekte.

Her kan du sjekke hva din skatt blir i 2014.

Trekke mer skatt?

Skulle du få behov for å trekke mer skatt i løpet av året, er det enkleste å be arbeidsgiver trekke deg mer hver måned. Da trenger du ikke å endre skattekortet.

Skulle du velge å endre trekkgrunnlaget i løpet av 2014, vil arbeidsgiver alltid ha tilgang til ditt nyeste skattekort.

Er du usikker på om du bør endre grunnlaget for skattekortet? Under ser du hvem som kan ha behov for å gjøre endringer.