Skattefelle for aksjeeiere

Trodde du alle økonomiske opplysninger er inkludert i den forhåndsutfylte selvangivelsen, tar du dessverre feil. Aksjebeholdning og utbytte er utelatt, melder dn.no.

Aksjeeiere må fikse selv

Aksjeeiere som har gledet seg over å få igjen penger på skatten må sjekke en gang til. Det viser seg at hverken aksjebeholdning eller -utbytte er tatt med i selvangivelsen.

Grunnen til dette skal være uklarheter og forsinkelser i forbindelse med den nye skattereformen, ifølge dn.no.

Ifølge Skattedirektoratet, blr oppgave over aksjer og grunnfondsbevis sendt ut 12. april. Har du aksjer må du selv fylle dette inn i selvangivelsen, basert på disse opplysningene.

Har du aksjer kan du altså ikke godta selvangivelsen din, helt ennå.

Allerede godkjent på SMS/nett?

Har du akskjer, og allerede godkjent selvangivelsen din, enten via mobilløsning eller på nett, er det ingen grunn til å fortvile. Du kan nemlig endre selvangivelsen flere ganger frem til fristen 30. april.

På selvangivelsen du har mottat er det ni pinkoder. Hver gang du logger deg inn for å endre på selvangivelsen må du bruke en ny pinkode.

Nettmøte om selvangivelsen

Gry Nilsen, advokat og leder i Skattebetalerforeningens skattefaglige avdeling, stiller i nettmøte på DinSide onsdag etter påske, 11. april, klokken 11.

Har du noen spørsmål om selvangivelsen? Send oss ditt spørsmål allerede nå!