Skatteetaten svarer deg på Facebook

På "Skatten min" får du svar om årets selvangivelse.

Slik ser Skatteetaten ut på Facebook, hvor de svarer på spørsmål om selvangivelse, skatt og fradrag.
Slik ser Skatteetaten ut på Facebook, hvor de svarer på spørsmål om selvangivelse, skatt og fradrag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember lanserte Skatteetaten sin egen Facebook-side under det klingende navnet Skatten min.

Trenger du hjelp med årets selvangivelse og syns det er tungvint å finne svar i Skatteetatens Liknings-ABC, kan du nå stille spørsmål direkte på Facebook-veggen til Skatteetaten.

Raske svar på skattespørsmål

Både denne uken og mandag - som er siste frist for levering - svarer Skatteetaten på skattespørsmål på Facebook. Torsdag og fredag kan du få svar i tidsrommet 08:00 til 21:00, og på mandag svarer de helt frem til midnatt, når leveringsfristen går ut.

– På Facebook svarer vi fortløpende på spørsmål så raskt vi kan. Vi kan ikke gi eksakt svartid da det vil avhenge av både pågang og kompleksitet på spørsmålene, sier Thomas Tangen, senior kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten til DinSide.

En rask kikk på svarene Skatteetaten allerede har gitt skattebetalere og Facebook-brukere, viser at det skal være mulig å få relativt kjappe svar. Svartiden varierer mellom 5 minutter til rundt 1 time.

Ønsker du å bruke Facebook for å få hjelp til selvangivelsen, må du stille spørsmålet direkte på Facebook-veggen.

– Dette er vanlig praksis på de fleste Facebook-sider og en funksjon brukerne er vant til. Når folk stiller sine spørsmål direkte på veggen har vi god oversikt over alle innkomne spørsmål og kan dermed følge disse opp fortløpende og gi raske svar, forklarer Tangen og sier de ikke har åpnet for å sende direktemeldinger siden det vil kreve en større administrativ oppfølging.

– Dessuten kan det gi brukerne våre en forventning om personlig saksbehandling, som vi ikke kan tilby i denne kanalen, understreker han.

Ønsker du å kontakte Skatteetaten på telefon, kan du ringe gratisnummeret 800 80 000.

Les også: Har du allerede levert? Du kan fortsatt gjøre endringer!

Frem til leveringsfristen svarer Skatteetaten per telefon eller på Facebook innenfor følgende åpningstider:

  • Fra kl. 08:00 til 21:00 til og med fredag 27. april.
  • Lørdag 28. april er telefonen åpen fra kl. 12:00 til 19:00.
  • Mandag 30. april er åpningstiden på telefon 08:00 til 24:00.

Med tanke på hvor stor pågang Skatteetaten har hatt på telefon de siste dagene, kan Facebook virke som et raskere alternativ for å få svar på skattespørsmål.

– I forrige uke besvarte telefontjenesten vår over 32.000 henvendelser om levering av selvangivelsen. Ring gjerne på kveldstid eller bruk tilbakering, sier Astrid Bugge Mjærum, kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten i en pressemelding.

Les også: Få fradrag på flere tusen kroner, uten reelle utgifter

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer