Skatte-amnesti for skjulte konti

Myndighetene gir skatteamnesti til arvinger som rapporterer om skjulte utenlandsformuer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er kanskje mange, som etter de siste dagenes skriverier om millionkontoer i Sveits, drømmer om å oppdage en skjult formue i et arveoppgjør etter en slektning.

Kan du de grunnleggende arvereglene?

Sjansen er ikke like stor som å vinne i lotto, men ifølge Dagens Næringsliv har arvinger i fem arveoppgjør oppdaget konti med mellom fem og 40 millioner kroner - bare de to siste årene.

Myndighetene har gitt skatteamnesti til de som selv melder fra om dette, skriver avisen. De som unnlater å innrapportere millionene får svi: Dersom lignings-myndighetene får nyss om formuen, blir det tilleggsskatt på 60 prosent - på toppen av renter på skatt som skulle ha vært betalt.

Ærlighet lønner seg

Dersom arvingene selv melder fra slipper de unna med et langt hyggeligere avgiftsnivå: En prosent tilleggsskatt, i tillegg til renter på skatt som skulle ha vært betalt, sier Monica Sivertsen, underdirektør i Oslo Ligningskontor, til avisen.

Denne regelen gjelder også angrende syndere: Melder du selv fra, må du gjøre opp for deg, samt betale en prosent tilleggsskatt.

Det har, ifølge Sivertsen, blitt atskillig enklere for norske skattemyndigheter å få innsyn i Sveitsiske bankkonti.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!