Skann strekkoden – få ny vare på døra

Amazon med prøveprosjekt i USA.

<strong><strong>LEVERING PÅ DØRA:</strong></strong> Amazon har nå lansert Dash, en liten skanner som lar deg skanne strekkoder og bestille matvarer som blir levert på døra.
LEVERING PÅ DØRA: Amazon har nå lansert Dash, en liten skanner som lar deg skanne strekkoder og bestille matvarer som blir levert på døra. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amazon startet egentlig som en nettbokhandel, men nå får du kjøpt nært sagt hva som helst hos den amerikanske nettgiganten; det være seg elektronikk, leker, klær, filmleie eller til og med mat.

Amerikanske brukere kan nemlig bestille mat fra Amazon via deres Fresh-tjeneste. Tjenesten koster 299 dollar i året (ca 1800 norske kroner) og tilbyr gratis frakt hver gang man bestiller matvarer for mer enn 35 dollar (drøye 200 kroner). Over 500.000 varer er tilgjengelig for bestilling på denne måten.

Lokale butikker

Dette fungerer ved at Amazon bruker lokale butikker som partnere, og bestiller man før klokka ti om morgenen, kommer leveransen på døra innen klokka 18. Bestiller man før klokka ti om kvelden, blir maten levert på døra 06 om morgenen. Til og med alkohol kan bestilles, men da kreves det at mottakeren er hjemme og myndig.

Les også: Amazon med Apple TV-konkurrent

Skanneren fra Amazon har to knapper; én for å skanne en strekkode og én for å ta opp lyd slik at du kan si hva du vil bestille.
Skanneren fra Amazon har to knapper; én for å skanne en strekkode og én for å ta opp lyd slik at du kan si hva du vil bestille. Vis mer


Skann og bestill

Nå trenger man ikke en gang å bruke en nettleser for å bestille varer. Amazon Dash er en liten skanner som gjør det enda enklere å handle fra kjøleskapet. Er det tomt for en vare, kan brukeren bare skanne strekkoden og legge varen direkte i den virtuelle handlekurven. Det er også mulig å bruke den innebygde mikrofonen for å legge til matvarer.

Utsjekkingen gjøres til slutt på en mobiltelefon eller en PC, der man også kan justere antallet. Pakken leveres på døra i forseglede poser, og budbilen tar samtidig med seg de fra forrige runde.

Les også: Amazon vil levere med droner (digi.no)

Her ser du en video som presenterer Amazon Dash. Foreløpig er den kun tilgjengelig i utvalgte byer i USA, så får vi se med årene om vi får noe lignende her til lands.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer