Skandiabankens kredittkort best i test

Det slår Norsk Familieøkonomi fast i sin ferske test.

Skandiabankens kredittkort er kåret til best i test. Foto: Skandiabanken
Skandiabankens kredittkort er kåret til best i test. Foto: Skandiabanken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skandiabanken har tidligere blitt kåret til banken med de mest fornøyde kundene. Nå får også bankens kredittkort gode skussmål.

I en fersk test av kredittkort gjennomført av Norsk Familieøkonomi, er Skandiabankens kredittkort testvinner. Også tidligere har kredittkortets lave rente utmerket seg, noe som gjør at deres kredittkort vinner denne testen.

10 prosent lavere rente

Norsk Familieøkonomi har sammenlignet totalt 34 kredittkort, sju med årsgebyr og 27 uten.

– Selv med årsgebyret på 50 kroner blir den effektive renten til Skandiabanken lav, og vi kårer derfor kortet til testens vinner, sier sjeføkonom Reid Krohn-Pettersen i Norsk Familieøkonomi i en pressemelding.

Skandiabanken tilbyr nemlig en rente på 13,46 prosent. Dette er vesentlig bedre enn de nederste på listen, Statoil MasterCard og Trumf Visa, som har en rente på 22,50 prosent.

Det er også verdt å merke seg at det ble knyttet reiseforsikring til Skandiabankens kredittkort tidligere i høst, noe de fleste tilbyderne har hatt i lengre tid.

Blant kort uten årsgebyr er det tre kredittkort-tilbydere som tilbyr lav rente, nærmere bestemt GEs MasterCard Gold, Santander Red og Landkreditt Visa kredittkort. Disse kortene har en nominell rente på henholdsvis 14,88, 14,89 og 15,50 prosent.

Ikke fokuser på fordelene

DinSide har tidligere omtalt at enkelte kredittkort kan gi mange fordeler ved bruk, men at man må passe på å betale for kortbruken ved forfall.

Også DNBs MasterCard og testvinner Skandiabanken gir rabatter ved bruk av bankenes kort en rekke steder.

Norsk Familieøkonomi har ikke tatt med kredittkortenes fordeler og fordelsprogram i vurderingen, fordi disse er svært vanskelige å sammenligne.

De mener dessuten fordelsprogram ofte er ment som et lokkemiddel for å bestille og å ta i bruk kredittkortet.

– Jo flere fordeler i kortet, jo dyrere kredittrente har du, sier sjeføkonom Reid Krohn-Pettersen.

– Sjekk gebyrene

I tillegg til å fokusere på lav rente på kredittkortet, oppfordrer sjeføkonom Reid Krohn-Pettersen i Norsk Familieøkonomi om å sjekke eventuelle gebyrer ved bruk av kredittkortet.

– Det er viktig å være oppmerksom på hvilke gebyrer som kommer i tillegg, som for eksempel minibankuttak, kontantuttak i butikk/bank og valutapåslag, sier Krohn-Pettersen.

DinSide kunne nylig fortelle at du risikerer at renten løper umiddelbart, om du tar ut penger med kredittkortet i minibanken.

Les også: Slik unngår du å havne utfor økonomisk