Skandiabanken følger etter storbankene og setter ned rentene.
Skandiabanken følger etter storbankene og setter ned rentene.Vis mer

Skandiabanken setter ned rentene

Varsler lavere låne- og sparerente.

Onsdag 14. mars valgte Norges Bank å sette ned styringsrenten med 0,25 prosentpoeng.

Dette resulterte i at flere av storbankene satt ned bolig- og sparerentene.

Torsdag kunne nok en bank varsle om rentenedgang, nærmere bestemt Skandiabanken. De setter ned boliglånsrenten med 0,25 prosentpoeng.

Jevne renter

Dette betyr at Skandiabankens laveste boliglånsrente nå er på 3,50 prosent, for lån over 2 millioner med 75 prosent dekningsgrad. Også for lavere lånebeløp er den effektive renten satt ned, og ligger nå på 3,80 prosent.

De nye rentene gjelder fra og med 29. mai for eksisterende kunder. For nye lånekunder gjelder de nye rentene umiddelbart.

Skandiabankens renteendring gjør at de ligger mer eller mindre jevnt med storbankene i forhold til lånerente.

Nordea tilbyr etter renteendringen sist uke en effektiv rente på 3,50 prosent på sitt Boliglån Ung. Fordel Pluss-kunder med et boliglån på to millioner kroner innenfor 75 prosent av verdigrunnlaget, tilbys en effektiv rente på 3,61 prosent.

Rentene på tilsvarende produkter fra DNB er de samme som hos Nordea.

Fokus bank varslet først om en renteøkning i forkant av Norges Banks rentemøte, men de trakk senere tilbake den upopulære avgjørelsen. Den effektive renten på deres boliglån ligger per i dag på 3,87 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tjener du nok? Sjekk nordmenns gjennomsnittslønn

Lavere sparerente

Den kanskje største ulempen for forbrukerne ved denne typen rentenedganger, er at det blir lavere avkastning på sparekontoene.

Sammen med nedjusteringen av boliglånsrenten, satte Skandiabankens ned renten med 0,30 prosentpoeng på sin høyrentekonto (for beløp over 100.000 kroner).

Nettopp de lave rentene kan være ekstra god grunn til å velge en annen spareform enn tradisjonelle sparekontoer. Studierektor ved Handelshøyskolen BI, Dag Jørgen Hveem, har tidligere anbefalt ekstra nedbetaling av gjeld som en bedre spareform enn tradisjonell sparing på konto.

– Å spare penger på konto er det samme som å utsette forbruket. Utnytt heller perioden med lav boliglånsrente til å betale ekstra avdrag på lånet, sier Hveem til DinSide.

Les også: Fast eller flytende rente? Sjekk alternativet