Enkelte korttjenester i nettbanken vil være utilgjengelig, når Skandiabanken implementerer et nytt sikkerhetssystem. Foto: Skandiabanken/DinSide
Enkelte korttjenester i nettbanken vil være utilgjengelig, når Skandiabanken implementerer et nytt sikkerhetssystem. Foto: Skandiabanken/DinSideVis mer

Skandiabanken oppgraderer nettbanken

Endringene gjør at enkelte nettbanktjenester vil være utilgjengelig denne uken.

Denne uken skal Skandiabanken konvertere til nytt kortsystem.

Banken har i den anledning sendt melding til alle sine kunder, om at enkelte tjenester i nettbanken vil bli utilgjengelig denne uken.

Det er først og fremst korttjenester i nettbanken som vil blir berørt. Enkelte dager vil det for eksempel være umulig å aktivere nytt kort, rebestille et kort, hente pin-kode eller sette regionsperre.

Vanlig bruk av bank- og kredittkortene skal fungere som normalt, ifølge Skandiabankens nettsider.

Nye krav til sikkerhet

Johnny Anderson, Skandiabanken Foto: Per Ervland
Johnny Anderson, Skandiabanken Foto: Per Ervland Vis mer


Informasjonssjef Johnny Anderson sier det nye systemet vil tilfredsstille nye krav til sikkerhetsstandarder i nettbankene. Som faste DinSide-lesere sikkert har fått med seg, har Skandiabanken flere ganger blitt premiert fordi de er raske til å implementere nye sikkerhetsrutiner.

– Endringene vil ikke påvirke kundene spesielt. Hovedgrunnen til at vi endrer er for å tilfredstille nye krav til sikkerhetsstandarder for oppbevaring av kortinformasjon, sier Anderson til DinSide.

Én liten endring vil likevel kundene se etter innføringen av det nye systemet.

– Det som blir nytt for kunden, er at kortnumrene ikke vil ligge synlig og tilgjengelig i nettbanken lenger. Disse vil bli sladdet og kryptert, sier Anderson til DinSide.

Disse dagene må du passe på

Her er en kjapp oversikt over hvilke dager kundene vil bli berørt:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag 8. mars
* Ikke mulig å bestille nytt bankkort og ungdomskort i nettbanken fra klokken 16.00, men rebestilling av kort vil være mulig å få utført av Skandiabankens kontaktsenter.

Fredag 9. mars
* Vanlige korttjenester blir utilgjengelig i nettbanken fra klokken 15.00. det vil heller ikke være mulig å rebestille kort gjennom kontaktsenteret.
* Kredittkort: Tjenestene "Regionsperre" og "Hente pin" vil være utilgjengelig, men mulig å aktivere, bestille, rebestille og slette.

Lørdag 10. mars
* Korttjenester utilgjengelig i nettbanken
* Kredittkort: Tjenestene "Regionsperre" og "Hente pin" vil være utilgjengelig, men mulig å aktivere, bestille/rebestille og slette.

Søndag 11. mars
* Korttjenester blir tilgjengelig i nettbanken om morgenen, men bestilling og rebestilling av kort vil fortsatt være utilgjengelig.
* Kredittkort: Tjenestene "Regionsperre" og "Hente pin" vil være tilgjengelig.

Mandag 12. mars
* Bestilling og rebestilling av kort vil bli tilgjengelig i nettbanken i løpet av ettermiddagen.