Skandiabanken med kontaktløs betaling

Tester ut betaling uten PIN-kode for de yngste kundene.

<b>KONTAKTLØS BETALING:</b> Kunder med Skandiabankens Visa-kort skal nå få teste kontaktløs betaling. Foto: SKANDIABANKEN
KONTAKTLØS BETALING: Kunder med Skandiabankens Visa-kort skal nå få teste kontaktløs betaling. Foto: SKANDIABANKEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av de nærmeste månedene skal Skandiabankens yngste kortkunder få muligheten til å prøve ut kontaktløs betaling. Det vil si at de kan betale uten bruk av PIN-kode ved små kjøp.

>> Har kortbruken gått over styr?

Kun for ungdom

Det er kortbrukere i alderen 13-18 år som nå får teste kontaktløs betaling. Disse kundene får automatisk tilsendt de nye VISA-kortene, som gjør at du betaler ved å ved holde kortet inntil betalingsterminalen.

Det er ikke nødvendig å bruke verken chip eller PIN-kode.

– Vi tror kundene i denne aldersgruppen er spesielt mottakelige for ny teknologi, samtidig som de handler mye for små beløp, forteller informasjonssjef Leif-Kjartan Bjørsvik til DinSide.

Etter å ha testet ut konseptet på den yngste aldersgruppen, vil banken se nærmere på hvordan dette blir mottatt, og vurdere om flere av kundene også skal få tilgang til tilsvarende betalingskort.

Skandiabanken er heller ikke første bank som prøver seg med kontaktløs betaling, blant annet har Sparebank1 forsøkt seg på dette tidligere.

Se etter dette symbolet

Selve betalingen skjer ved at kortet holdes mot betalingsterminalen inntil skjermen bekrefter at handelen er gjennomført. Det piper også fra terminalen for å bekrefte kjøpet.

For å kunne betale på denne måten, må også selve betalingsterminalen være tilpasset kontaktløs betaling, og ifølge Skandiabanken blir flere og flere brukersteder tilpasset nettopp dette.

Her er symbolet som viser om du kan betale kontaktløs - hvis betalingsterminalen er aktivert. Foto: BERIT B. NJARGA/SKANDIABANKEN
Her er symbolet som viser om du kan betale kontaktløs - hvis betalingsterminalen er aktivert. Foto: BERIT B. NJARGA/SKANDIABANKEN Vis mer


For å se hvilke betalingsterminaler som kan brukes, kan man se etter en logo som illustrerer et elektronisk signal. I tillegg må butikken ha aktivert terminalene sine for slik bruk.

Etter det DinSide erfarer er kontaktløs betaling etter alt å dømme bare tilgjengelig på et fåtall steder.

Brukere av disse kontaktløse kortene vil med jevne mellomrom bli bedt om å taste inn PIN-koden for å bekrefte at de er riktig eier av kortet. For de unge brukerne det her er snakk om vil dessuten foreldrene stå som ansvarlig for kortet, og de kan dermed for eksempel sjekke kortbruken til barna sine underveis.

Også for bruk av mobil betaling, som blant annet Telenor og DNB skal teste ut den nærmeste tiden gjennom sin betalingstjeneste Valyou, må betalingsterminalene ha denne funksjonen aktivert.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!