Skandiabanken har Norges mest tilfredse kunder, viser Norsk Kundebarometer for 2013.
Skandiabanken har Norges mest tilfredse kunder, viser Norsk Kundebarometer for 2013.Vis mer

Skandiabanken best av bankene

Her finner du Norges mest fornøyde kunder.

Norsk Kundebarometer presenterte onsdag resultatene over norske bedrifter med de mest tilfredse kundene. Aller øverst troner Flytoget, som også fikk topplasseringen i fjorårets kundeundersøkelse, foran BMW på en andreplass.

På en tredjeplass finner vi Skandiabanken, som dermed er banken med de mest tilfredse kundene.

Både BMW og Skandiabanken har vunnet Norsk Kundebarometer tidligere. Skandiabanken har også vunnet kundeservice-kåringen fra EPSI Ratings.

– Dette beviser at de beste fortsatt er best, sier Pål Rasmus Silseth, som er prosjektleder for Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI i en pressemelding.

>> Byttet bank for å slippe kodebrikken

Hører på kundene

Mer enn 5.500 norske forbrukere har deltatt i årets undersøkelse, og fortalt hvor fornøyd de er med bedrifter de kjøper varer og tjenester fra. Til sammen 186 virksomheter fra 40 ulike bransjer får sin årlige dom fra norske forbrukere.

– Vi er godt fornøyde med å være både bransjevinnere og på topp tre totalt i Norsk Kundebarometer, sier Leif-Kjartan Bjørsvik, informasjonssjef i Skandiabanken til DinSide.

Han tror det er spesielt to faktorer som gjør at de har tilfredse kunder, noe 12 år som bransjevinnere i Norsk Kundebarometer kan bekrefte.

– Vi tilstreber å løse kundenes problem den første gangen de tar kontakt. Dessuten hører vi på innspill fra kundene, om alt fra funksjoner i nettbanken til nye produkter. I tillegg har vi lave priser, mener Bjørsvik.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordea som kommer nederst av bankene i årets kundebarometer, på en 123. plass. Men banken ble i fjor rangert som en av de tryggeste bankene i verden.

Flytoget er best

I år som i fjor er det Flytoget som havner på den gjeveste plassen i Norsk kundebarometer, med BMW på andreplass.

Blant bedriftene som har de minst tilfredse kundene, finner vi TV-tilbyderne Viasat og Canal Digital.

Dessuten havner hele fire dagligvarekjeder svært langt nede på resultatlista. Dette gjelder Joker, Bunnpris, ICA Supermarked og Rimi.