Skandaløst dyrt fra mobil

De dyre numrene er ekstra, ekstra dyre fra mobilen: Mobilselskapene tar en skyhøy startavgift og legger på egne minuttpriser - oppå den allerede dyre prisen.

Dropp dyrt nummer

  1. Skandaløst dyrt fra mobil


Dyrere fra mobil

Ringer du fra fasttelefon, betaler du nøyaktig den minuttprisen som opplyses, men bruker du mobiltelefon blir prisbildet et helt annet. Vi har sett nærmere på prisen til spesialnummer fra Norges to største mobilleverandører, NetCom og Telenor, og ble rett og slett sjokkert.

Vi starter i det stille: Alle de praktiske, lette-å-huske, femsifrete nummerne har en minuttpris på 2,49 kroner, pluss ordinær startavgift om du har NetCom-abonnement. Har du Telenor-abonnement koster det fra 0,80 til 5 kroner i minuttet å ringe korte nummer, i tillegg til en oppstartspris på 0,59 eller 0,69 kroner.

Dagens telekuriosa: Oppsiktsvekkende er det imidlertid at den dyreste minuttprisen på et femsifret nummer er til Telenors egen supporttelefon: 5 kroner i minuttet, pluss oppstartsavgift på 0,69 kroner. Denne satsen er for dem som har FriFiks eller djuice allstar-abonnement. Dette er imdlertid det billigste femsifrete nummeret for alle andre abonnementer.

Til og med de "gratis" tellerskrittene til 800-nummerne kan fort koste litt. NetCom tar vanlig minuttpris for gratisnummerne, mens Telenor tar fra 0,49 til 3,99 kroner i minuttet, pluss oppstartsavgift.

Et lite pluss i margen til Telenor for gratis tellerskritt til gratisnummerne - om du er FriTid-abonnent. Her er faktisk gratisnummerne gratis i tidsrommene man-fre 18-07, eller lør-, søn- og helligdager. Om en ser bort ifra startavgiften på 0,59 øre, da.

Oppstartpris: 175 kroner!

Kaffen satt vi imidlertid ikke ordentlig i halsen før vi så hva disse to selskapene tar i oppstartspris for enkelte av 820-nummerne. Opptil 175 kroner koster det å sette i gang en slik samtale. Når samtalen først er i gang, betaler du fra omtrent 1 til 30 kroner per minutt.

Nå er nok noen av disse betalingstjenester av typen det diskuteres om en burde ha lov til å reklamere for, men likevel. Dette er dyrt. Skulle du ha behov for å ringe en av disse, la oss kalle dem "spåtelefonene", er det absolutt å anbefale at du bruker hjemmetelefonen. Dyrt er det lell, men du slipper iallefall noen hundrelapper billigere unna enn om du ringer fra mobilen.

Nok om det. Alle prisene finner du om du trykker her:
Telenor
NetCom

Trykk her for å komme tilbake til hovedartikkelen, med tips om hvordan du kan omgå de dyre numrene.