Beklager: Ingen livsforsikring på deg...
Beklager: Ingen livsforsikring på deg...Vis mer

Skal du gjøre det, så gjør det nå!

- Livsforsikring? Nei, det gidder jeg ikke å tegne før jeg blir gammel og syk, tenker du. Greit nok det, men da er det dessverre ofte for sent...

Jo eldre du blir, og jo flere skader eller sykdommer du har pådratt deg jo vanskeligere blir det å få tegnet livsforsikring. Den dagen du virkelig har behov for forsikringen kan du fort risikere at forsikringsselskapene ikke engang vil ta i deg med ildtang.

Når du vil sikre deg mot ulykker og uførhet på grunn av sykdom, kan forsikringsselskapet be om opplysninger som kan ha betydning for vurdering av risikoen. Du må da gi riktige og fullstendige svar på selskapets spørsmål. Jo flere skader og sykdommer du har fra før, jo mindre attraktiv blir du som kunde. Rått og brutalt kanskje, men slik tenker selskapene.

Selv om cirka 40 prosent av søknadene om livsforsikring blir godkjent ut i fra opplysningene i din egenerklæring, blir legeerklæring nå krevd i stadig flere saker.

Har du vært sykmeldt fra jobben i en lengre periode, for eksempel på grunn av kneskade, eller ryggproblemer, blir det vanskeligere å få forsikring. Og selv om du skulle få tegnet livsforsikring vil den ofte ha reservasjoner for skader du har hatt før, eller du blir nødt til å betale en kraftig tilleggspremie.

Drømmekunden!
Drømmekunden! Vis mer

Det sier seg selv at for deg som har begynt å få store ryggplager, er det lite interessant med en forsikring som har forbehold om ryggplager.

Mottoet er altså enkelt: Har du tenkt å tegne livsforsikring bør du gjøre det så tidlig som mulig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det lille beløpet du sparer på å vente noen år med tegningen, kan nemlig fort vise seg å bli en dyr opplevelse hvis du får avslag på livsforsikring, eller må betale høy tilleggspremie

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.