Skaff deg oversikt med e-resept

Og spar tid ved å klargjøre e-reseptene dine før du går på apoteket.

<b> GOD OVERSIKT: </b> Ved å logge inn på nett får du god oversikt over det meste som har med dine resepter å gjøre. Foto: SAMFOTO / NTB SCANPIX
GOD OVERSIKT: Ved å logge inn på nett får du god oversikt over det meste som har med dine resepter å gjøre. Foto: SAMFOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uansett hvor i landet du bor, får du e-resept når legen din skriver ut medisiner til deg.

En av fordelene med e-resept er at du kan spare mye tid.

Men visste du at du kan spare enda mer tid ved å klargjøre e-resepten før du drar til apoteket?

LES OGSÅ: Syk midt i ferien?

Oversikt når du vil

De fleste av de største apotek-kjedene tilbyr klargjøring av e-resepter på nettet. Det vil si at du kan gi beskjed til apoteket på forhånd om at du har planer om å komme innom for å hente medisinene dine.

På denne måten kan apoteket sørge for at de medisinene du skal hente er tilgjengelige når du trenger dem, og spare deg for en unødvendig tur til apoteket.

I tillegg til å kunne forhåndsklarere reseptene dine på nett, kan du også hele tiden ha oversikt over hvilke resepter du har, hvor mye du har igjen på reseptene dine, dine barns resepter og hvilke fullmakter du har. Du kan sjekke dette ved å logge inn på Helsenorge.no.

 PÅ NETT:  På nett får du tilgang til masse god informasjon. Første gang du logger inn må du aktivere tjenesten. Foto: SKJERMDUMP
PÅ NETT: På nett får du tilgang til masse god informasjon. Første gang du logger inn må du aktivere tjenesten. Foto: SKJERMDUMP Vis mer


LES OGSÅ: Sykemeldte skal i aktivitet etter åtte uker

- Ubetinget suksess

Egil Johannesen jobber som fastlege og er legeforeningens representant i e-resept prosjektet.

- Status nå er at alle fastleger og avtalespesialister kan dele ut e-resepter. I tillegg er det under utrulling på sykehusene. Dette er en veldig viktig del av prosjektet, understreker han.

Så langt har Helse Vest vært et foregangsted for dette. Johannesen skryter av resultatene prosjektet har hatt så langt.

- Det har vært en ubetinget suksess, og har vært enkelt å implementere på grunn av de store brukergevinstene. Å se alle medikamentene en pasient står på gir mange fordeler ved for eksempel sykehusinnleggelser, ulykker, legebytte eller hvis du må på legevakten, fortsetter han.

Avslutningsvis sier han at det nye systemet gjør det desto viktigere for legene å være skjerpa på jobb.

- Vi må passe på at at det ikke blir sånn at det bare er å ringe og fornye resepter, uten at legene tenker stort over dette.


Klargjøring på farta

Flere apotek har nå gjort det mulig for deg å klargjøre reseptene dine via mobilen når du er på farta.

For å kunne gjøre dette må du laste ned apotekets app til mobilen, som lar deg gi beskjed til apoteket om reseptplanene dine.

 NYE RUTINER:  E-reseptene gjør det umulig å rote bort reseptene dine.  Foto: SAMFOTO / NTB SCANPIX
NYE RUTINER: E-reseptene gjør det umulig å rote bort reseptene dine. Foto: SAMFOTO / NTB SCANPIX Vis mer


- Å kunne bestille klargjøring fra mobilen betyr forenkling. Derfor er jeg overbevist om at dette tilbudet vil gi oss enda flere fornøyde kunder, sier Villen Olander hos Vitusapotek i en pressemelding.

Når medisinene dine er klar til å bli levert ut på apoteket, vil du få en SMS som gir deg beskjed om dette. Vitusapotek tipser kundene sine om å vise denne SMS-en til personalet, slik at de blir klar over at resepten er klargjort på forhånd.

LES OGSÅ: Lave apotekpriser i Sverige