Skaff deg ett nummer

Fra og med i morgen kan du som mobilkunde bytte til en billigere operatør, og ta med deg telefonnummeret ditt. Her er fordelene og ulempene med ordningen.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Innføringen av nummerportabilitet betyr at du på en enkel måte kan kutte telefonregningen din, uten å måtte skaffe deg et nytt telefonnummer.

Vi tror ordningen kan bli en suksess, men først må folk flest forstå hvor mye det er å spare på å velge den billigste operatøren. Danmark innførte nummerportabilitet den 1. juli, og ifølge Dagsavisen har hittil mer enn 30.000 kunder byttet leverandør. I Sverige har ikke suksessen vært like stor, men der er heller ikke ordningen særlig kjent.

Skaff deg ett nummer

For de fleste av oss vil altså ordningen være en klar fordel, men hvis du ikke følger med kan du faktisk risikere å få høyere telefonregning i framtiden.

Fordelene med nummerportabilitet finner du lenger ned på denne siden, trykk her eller på lenken øverst til høyre i artikkelen for å lese mer om ulempene.

Vær også klar over at ikke alle får mulighet til å utnytte nummerportabiliteten, i hvert fall ikke i første omgang. Les denne artikkelen for å se hvordan teleselskapene binder kundene sine.

Fordeler med nummerportabilitet