Sjømat beskytter mot altzheimers

Eldre mennesker som spiser fisk jevnlig har mindre sjanse for å utvikle demens-sykdommer, inkludert altzheimers, i følge en ny fransk undersøkelse.

Forskere ved Victor Segalens Universitet i Bordeaux gikk gjennom en database med informasjon om 1.600 eldre menneskers helse, vaner og utdannelse.

I løpet av en syvårsperiode hadde de som spiste fisk eller annen sjømat minst en gang i uken 30 prosent mindre sjanse for å utvikle altzheimers i forhold til gjennomsnittet i gruppen.

De fant ingen sammenheng mellom antallet kjøttmiddager og risikoen for altzheimer.

Resultatene støtter laboratorie-undersøkelser som viser at det fettet som er i fisk inneholder syrer som kan hindre betennelse på hjernen og hjelpe hjerneceller til å fornye seg, sier forskerne.

68 mennesker med god mental helse da undersøkelsen startet i 1991/1992 deltok i undersøkelsen.

Mozon.no, 28.10.2002