Sjekking på lavbudsjett

Chatting har blitt en gigantsuksess på Internett. Men mange er skeptiske, og ser på chatting som nedbrytende, barnslig, og til og med fordummende.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Chatting er kort fortalt digital prating, mellom to eller flere personer, i sanntid over nettet. Du kan bruke enten web-basert chat, eller protokollbasert chat som f. eks. Internet Relay Chat (IRC)

Det finnes utallige websider dedikert til chatting. Hver side har gjerne en klar målgruppe, slik at du treffer kontaktsøkende mennesker med felles interesser, som du kan kommunisere løst og fast med.

Nytte-chatting

Er chatte-sider dedikert til bestemte temaer, hendelser, yrkesgrupper, livssituasjoner og så videre.

Har du behov for hjelp, enten det er teknisk, samlivsmessig eller andre utfordringer du står ovenfor, kan du få råd og vink på slike chatte-kanaler.

På denne måten kan du på en grei måte få hjelp til installering av printeren, tips til gode internettsider, og velmenende råd i samlivsmessige spørsmål.

Disse "nyttesidene" kan være et godt alternativ for de som ønsker å slippe unna dyre brukerstøtte-telefoner, bortkastet tid på surfing, tekniske problemer og flaue spørsmål.

Underholdnings-chatting

Sjekking på lavbudsjett


Dette er digitale diskusjoner der dagsaktuelle temaer diskuteres.

Det finnes chatte-kanaler som er dedikert til tv-serier, personer, og steder. Finner du ikke en kanal som diskuterer det emnet du ønsker, er det bare å starte en selv.

Samtaler utvikles mellom deltakerne, og spørsmål, kommentarer og svar sendes ut direkte til de andre i chat-rommet. Hvis du vil, kan du også sende "private" meldinger til en, eller flere utvalgte deltakere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kontakt-chatting

Dette er trolig den mest populære formen for chatting. Her møtes kontaktsøkende mennesker i en gedigen interaktiv sjekkeplass.

Bak en fasade, som for svært mange er kunstig og ganske så langt fra virkeligheten, treffes ukjente mennesker for å lære hverandre å kjenne.

Noen ganger kan chatten være rimelig kjedelig og stillestående, mens andre ganger går det så fort at du knapt klarer å henge med. For å få i gang en samtale, er det hjelpsomt å sende ut en generell hilsen til alle i rommet, eller å spørre en utvalgt person om noe.

Spennende brukernavn, såkalte nick, kan tiltrekke seg interesse og oppmerksomhet, så vær kreativ når du registrerer deg.

Andre aktuelle artikler fra DinSide:
-Vi tester prateprogrammene
-Prat med hele verden via Internett
-I seek U