Sjekketips for sjenerte

Ti tips som bryter isen og gir deg bedre selvtillit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å være singel og sjenert er ikke den beste kombinasjonen å ha når du skal ut på sjekker’n.

Er du gutt, og i tillegg singel og sjenert, har du sikkert fått en million råd og tips på hvordan du skal komme ut av skallet og opptre når du møter en dame. Selvfølgelig vil kompisene dine deg bare godt, men de glemmer kanskje i farten hvem du egentlig er?

Her er 5 tips for singel-sex

Da kan du trenge disse rådene for å komme i gang. Og husk at tipsene også kan gjelde for single og sjenerte kvinner:

1) Vær dønn ærlig
Husker du George Costanzas tilnærming i Seinfeld: “My name is George. I’m unemployed and live with my parents.” Vel, det funket jo for ham, så hvorfor skal det ikke funke for deg? Vær ærlig med kvinnene du møter, og fortell dem at du ikke er en player. Det er faktisk en del kvinner som tenner på sjenerte menn!

2) Be om hjelp
Kvinner har gjort dette i årevis, og det er ingen grunn til at ikke menn også kan gjøre det. Men sørg for å velge et tema som kvinnen føler hun kan gi assistanse på. Du vil for eksempel sjelden feile hvis du ber om råd på klær og styling: ”Unnskyld, men jeg må høre meningen til en kvinne om denne jakken. Er den en stayer eller bør den aldri forlate skapet mitt igjen?”.

Kvinner gir gjerne også råd om kjærlighet og romantikk: ”Du, vennen min og jeg trenger synspunktet til en kvinne på hvor lenge en kar bør vente med å ringe, etter en date. Hva synes du?”. Ber du om råd og hjelp blir det ikke like mye fokus på at du faktisk prøve å sjekke henne opp.

Les også: Flørter hun med deg?

3) Velg møtested med omhu
Det er mye lettere å møte og konversere med kvinner hvor det faktisk er noe å snakke om. Derfor bør sjenerte menn styre unna den typiske baren eller kafeen med dunkende musikk, og heller dra et sted som tillater mer konversering og prat. Gode eksempler er et kunstgalleri eller veldedighetsarbeid.

4) Bare legg til et spørsmålstegn
Du begynner å bli kjent med kvinnen, men plutselig kommer du ikke på et ord å si. Her er hva du gjør: Repeter det siste hun sa, og simpelt legg til et spørsmålstegn: ”Å, en kvinnelig kollega av deg har tenkt å gå til nordpolen? Hva tenker du om det?” Bingo!

5) Ta med din beste støttespiller
Det finnes gutter som kan hjelpe deg treffe en dame. Og det finnes selvfølgelig også karer som vil gjøre det stikk motsatte. Sats heller på førstnevnte, og dra ut på barer og kafeer med ham. Og er han i tillegg gift, er det jo enda bedre! Du stiller ikke i direkte konkurranse med en mann som er gift, og dessuten viser det at du har ansvarsfulle venner.

6) La andre gjøre jobben
Får du ikke deg selv til å bevege deg i hennes retning, smile og si hei? Da kan du la noen andre gjøre jobben for deg. Spør en bartender, en servitør eller støttespilleren din til å gå opp til kvinnen og gi henne en drink eller et kompliment à la: ”Vennen min synes du er så søt. Vil du sitte litt hos oss?".

7) Utnytt deg av dagens teknologi
Hvis du ikke får frem det beste av deg selv ved å vise deg ansikt-til-ansikt med en kvinne, kan du heller støtte deg på hva den teknologiske verden har å tilby. En smigrende og tankevekkende e-post kan overbevise en kvinne om at du har mye på hjertet selv om du ikke er en snakkesalig person.

Visste du at nordmenn er flittige sms-flørtere?

8) Gå på teaterkurs
Et første møte med noen er på mange måter som en audition. Hun spiller sin rolle og du spiller din. Og jo mer komfortable og drevne dere er, jo bedre blir det første møtet. Så hvorfor ikke øve seg på dette på et teaterkurs? Bli en mester i å improvisere!

9) Lytt, lytt og lytt!
Ikke bare fokuser på ”hva skal jeg si nå?” eller ”hvordan skal jeg få henne til å le?”. Fokuser heller på hva hun snakker om, og sjansene er desto større for at du vil komme opp med en relevant kommentar.

10) Finn din yin eller yang
Hvis du ikke er blant dem som snakker mest, kan en som elsker å diskutere og krangle like å tilbringe tid med deg. Alle kjenner jo til at motsetninger tiltrekker hverandre! Finn en som utfyller deg. Vær hennes beste tilskuer noen gang, og du kan være sikker på at hun kommer tilbake for mer.

Sliter du på byen? Hva med å sjekke på nettet?

Kilde: Happenmagazine

Først publisert: 03.03.2007
Sist redigert: 23.05.2008

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!