Sjekk vilkårene i reiseforsikringen

En rekke reiseforsikringer har aldersbegrensninger på enkelte dekningsområder.

<b>BORTFALLER:</b> Er du over en viss alder, er det ikke sikkert reiseforsikringen dekker deg fullt ut. Foto: BERIT B. NJARGA
BORTFALLER: Er du over en viss alder, er det ikke sikkert reiseforsikringen dekker deg fullt ut. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal du på ferie til utlandet bør man ha reiseforsikring, og dessuten ta med helsetrygdkortet om ferien skal tilbringes i Europa.

For den eldre gruppen reisende er det verdt å sjekke vilkårene til reiseforsikringen ekstra nøye: En rekke reiseforsikringer har aldersbegrensninger på deler av forsikringen.

Ikke ulykkesforsikring?

En reiseforsikring gir blant annet dekning ved ulykker, men det er nettopp ulykkesforsikringen som svært ofte reduseres eller faller bort ved en viss alder.

Når dette skjer varierer fra selskap til selskap, nettopp derfor er det viktig å dobbeltsjekke vilkårene i din forsikring. I noen tilfeller får du redusert dekning allerede ved fylte 67 år, som i Goudas helårs reiseforsikring, mens grensen er 70 eller 75 år hos andre selskaper. Med Europeiske helårsforsikring utbetales det ikke erstatning etter fylte 70 år ved død eller invaliditet.

Hos forsikringsselskapet Frende faller dekningen for reiseulykke bort ved 75 år.

- Det er kun ulykkesdekningen som slutter å gjelde ved 75 år, og det har en naturlig forklaring. Denne utbetalingen av erstatning ved død/invaliditet er beregnet som erstatning til etterlatte, og er ment å kompensere for tapt forsørgerinntekt. Svært få i alderen 75 pluss har forsørgeransvar, sier Heidi Tofterå Slettemoen.

Samtidig har enkelte selskap valgt å fjerne aldersbegrensningen på ulykkesforsikringen.

Se også hvor mye en ulykkesforsikring faktisk gir deg i erstatning

HUSK Å SJEKKE: Er du rundt de 70, kan det være smart å sjekke vilkårene i reiseforsikringen din.  Foto: ALL OVER PRESS
HUSK Å SJEKKE: Er du rundt de 70, kan det være smart å sjekke vilkårene i reiseforsikringen din. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer


Ingen aldersbegrensning

Fra mai i år valgte forsikringsselskapet Storebrand å fjerne aldersbegrensningen på ulykkesdekningen av reiseforsikringen.

- Vi har nylig fjernet aldersbegrensningen i våre vilkår og har således ikke noen aldersbegrensninger på reiseforsikringen, forteller Kristin Nøkleby Holth, informasjonssjef i Storebrand til Dinside.

Årsaken er ifølge Nøkleby Holst at de ønsket å gjøre forsikringen enklere og mer forutsigbar.

- Mange eldre ønsker også ulykkesforsikring. Det har vi tatt hensyn til, forteller hun.

Flere aldersbegrensninger med kredittkortforsikring?

En reiseforsikring gjennom kredittkortet kan i noen tilfeller gi bedre vilkår, men slett ikke alltid. Noen ganger har de nemlig flere aldersbegrensninger enn helårs reiseforsikringer.

Dette gjelder både DNB Mastercards reiseforsikring, og forsikringen tilknyttet Gebyrfri Visa, som vi har tatt en nærmere kikk på.

Bruker du DNB Mastercards reiseforsikringer, og er over 70 år, gjelder forsikringen verken for avbestilling av reisen, sykdom på reisen eller reiseulykke.

FORSIKRET? Ved bruk av DNB Mastercards reiseforsikring får du reisegodset dekket om du er over 70 år, men flere andre dekninger faller bort. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FORSIKRET? Ved bruk av DNB Mastercards reiseforsikring får du reisegodset dekket om du er over 70 år, men flere andre dekninger faller bort. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


I vilkårene står det spesifisert at forsikringen kun omfatter følgende dekninger: Reisegods, forsinket bagasje, forsinkelse, reiseavlysning og reiseansvar.

Bruker du Gebyrfri Visa kan reisens lengde ikke overstige 21 dager om du er over 70 år. Heller ikke avbestillingsforsikringen, eller dekning for reisesyke og hjemtransport, er gyldig om personen er fylt 75 år, i tillegg til begrensninger i ulykkesforsikringen.

Har du mange dyre ting i bagasjen, kan det være smart med to forsikringer.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!