Sjekk utløpsdatoen på gavekortene

Mange gavekort er bare gyldige i 12 måneder.

Oi, der var det to gavekort fra Platekompaniet. Det kan lønne seg å ta en titt i lommeboka nå, mange gavekort går ut på dato i disse dager. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
Oi, der var det to gavekort fra Platekompaniet. Det kan lønne seg å ta en titt i lommeboka nå, mange gavekort går ut på dato i disse dager. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år kaster nordmenn bort svimlende 2,5 milliarder kroner på ubrukte gavekort. Dette i følge økonomiprofessor ved NHH, Ola Grytten. Anslaget er basert på utenlandske undersøkelser og norske tall.

Dersom gavekortet har gått ut på dato, har du ingen rett til å løse det inn. Fikk du gavekort til jul i fjor er det derfor lurt å sjekke utløpsdatoen snarest.

Les også: Er dette årets julegave?

Utløpsdatoen varierer

Det er butikkene selv som bestemmer hvor lenge kortet skal være gyldig, og DinSide kjenner til steder som opererer med langt mindre frister enn ett år. Enkelte butikker krever at du bruker gavekortene innen tre eller seks måneder fra kjøpsdato.

Det skal gå klart frem hvor lenge gavekortet er gyldig. Dersom butikkene ikke har skrevet noen frist for bruk, har gavekort kjøpt i norske butikker tre års gyldighet, ifølge Forbrukerombudet.

Bruk det på mat

Har du fått et gavekort, vil du kanskje vente med å bruke det til noe spesielt du ønsker deg. Problemet er at mange venter for lenge, og pengene kastes rett ut av vinduet. Har du fått et gavekort på et større kjøpesenter, er sannsynligheten stor for at du kan bruke gavekortet i en helt vanlig matbutikk. Det er bedre enn å kaste pengene rett ut av vinduet.

Denne journalisten har dessuten opplevd å få tilgodelapp hos Christiania Glasmagasin, da hele gavekortet ikke ble brukt opp. På den måten ble gyldigheten forlenget med ytterligere ett år.

Flere ferske saker fra DinSide Økonomi finner du her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer