Skatteoppgjøret for 2009 begynner å bli klart for samtlige nordmenn. Onsdag morgen kan du også søke i de offentlige skattelistene. Foto: Per Ervland
Skatteoppgjøret for 2009 begynner å bli klart for samtlige nordmenn. Onsdag morgen kan du også søke i de offentlige skattelistene. Foto: Per Ervland Vis mer

Sjekk skatteoppgjøret i dag

Mange av dem som venter skatteoppgjøret 20. oktober, kan allerede sjekke på nettet.

Publisert
Sist oppdatert

Mellom 10 og 20 prosent av norske lønnstakere har måttet vente helt til nå med å motta skatteoppgjøret for 2009, men nå begynner tallene å ligge klare hos Altinn.

Det endelige skatteoppgjøret skal være ferdig onsdag 20. oktober, samtidig som skattelistene for 2009 offentliggjøres, men allerede nå har mange mottatt skatteoppgjøret sitt.

DinSide har blitt tipset av flere lesere som har fått en hyggelig overraskelse i dag.

Skattelistene vil bli publisert på DinSide onsdag 20. oktober.

Slik gjør du

Det er flere måter å finne skatteoppgjøret på, du kan gå inn på sidene Altinn.no eller MinSide, eller du kan starte hos Skatteetaten.

Dersom du ikke har valgt kun å motta elektronisk skatteoppgjør, vil du også få det tilsendt i posten, men du trenger altså ikke vente på dette hvis du er nysgjerrig på resultatet.

Kanskje du skal betale mindre skatt i 2011? Sjekk selv:

NY!

Pensjonister: DIN SKATT I 2011


Vanlige lønnsmottakere: DIN SKATT I 2011

Disse har fått sent oppgjør

De som får skatteoppgjøret sitt nå i oktober, er først og fremst næringsdrivende, men også en del private lønnsmottakere og pensjonister.

Utsettelsen rammer lønnstakere og pensjonister hvor skattekontoret av en eller annen grunn trenger mer tid, men det trenger ikke være store poster som skal endres, før du kan ende bakerst i køen. Det kan være nok at du har ført opp opplysninger i merknader/vedlegg i selvangivelsen.

Ifølge Skatteetaten kan det være snakk om skatteytere som for eksempel

 • kan ha formue eller inntekt i flere kommuner
 • som har mottatt etterbetalt pensjon
 • som har søkt om utsettelse for innlevering av selvangivelsen
 • som har ført opp opplysninger i merknader/vedlegg i selvangivelsen
 • som har en differanse mellom opplysninger i selvangivelsen og innberettet beløp fra arbeidsgivere, banker mv.
 • Datoer og frister

  Hvis du mottok oppgjøret nå, og har skattepenger til gode, skal pengene bli utbetalt kort tid etter at oppgjøret var klart.

  Dersom du mottok oppgjøret nå og må betale inn restskatt, er fristen satt til 10. november for første termin og 15. desember for andre termin.

  Husk også at du kan klage på ligningen! Fristen for å klage er satt til 10. november.

  >>>Se hva du kan klage på!

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer