Kinopriser

Sjekk prisforskjellene på samme film – men forskjellige kinoer

Samme film betyr ikke automatisk samme pris. Se prisforskjellene på ulike kinoer i samme område.

SAMME FILM - ULIK PRIS: Det er ikke det samme hvilken kino du velger for å se for eksempel Justice League. I samme geografiske område kan det skille så mye som 35 kroner per billett - og for en familie på fire blir det fort over hundre kroner i prisforskjell. Foto: Film Box Office/NTB Scanpix
SAMME FILM - ULIK PRIS: Det er ikke det samme hvilken kino du velger for å se for eksempel Justice League. I samme geografiske område kan det skille så mye som 35 kroner per billett - og for en familie på fire blir det fort over hundre kroner i prisforskjell. Foto: Film Box Office/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere skrevet om de ulike aldersgrensene på kinoene i Norge og at barn må betale voksenbillett i Oslo fra de fyller 12 år mens de faktisk får være barn og betale barnebillett til de fyller 15 år andre steder.

Men visste du at det kan være forskjell på billettprisene på samme film, men ulike kinoer innenfor et begrenset geografisk område?

Se prisforskjellene

Vi har sjekket prisene i et område rundt Oslo hvor kinotilbudet er stort og hvor det kan være mange alternative kinoer som er aktuelle.

Som du kan se av prisene nedenfor: Det er store prisforskjeller selv på samme film og på cirka samme tidspunkt.

Hvordan er det med kinoprisene der du bor? Noen billigere eller dyrere enn dette?

Tips oss gjerne i debatten nedenfor.

Ungdomsfilmen: Justice League

Dette koster det å se Justice League på kveldstid på de ulike kinoene:

Voksen Barn Honnør Ungdom Familie på 4
Drøbak kino110-10090400
Ski kino135110121-490
Ås kino100909090380
Moss kino135110121-490
Oslo kino/Nordisk film128---512

Alle kinoene unntatt Oslo har 15-årsgrense på barnebillettene – det vil si at alle under 15 kommer inn på barnebillett. Drøbak og Ås kino har i tillegg en ungdomsbillett, i Drøbak er denne aldersgrensen 20 år.

Oslo kino har aldersgrense 12 år for barnebillettene – altså må du betale voksenbillett for barn som har fylt 12 år. Dermed er det kun én pris for hele familien, om dere skal se 12-årsfilmen Justice League i Oslo.

For en familie på fire med to barn på 12 og 14 år, skiller det 132 kroner i billettutgifter totalt:

Oslo er dyrest med en totalpris på 512 kroner og Ås kino er billigst med en pris for hele familien på 380 kroner.

Barnefilmen: Ekspedisjon Knerten

KNERTEN ER TILBAKE: Knerten er tilbake, i Ekspedisjon Knerten. Men også der er det store prisforskjeller for familien på fire: Totalprisen for familien varierer fra 380 kroner til 472 kroner. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
KNERTEN ER TILBAKE: Knerten er tilbake, i Ekspedisjon Knerten. Men også der er det store prisforskjeller for familien på fire: Totalprisen for familien varierer fra 380 kroner til 472 kroner. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

En familie på fire med to barn på 12 og 14 år, må betale 472 kroner for å se den nyeste Knerten-filmen på kino i Oslo.

Går familien i stedet på kino i Drøbak eller Ås så betaler de til sammen 380 kroner, altså 92 kroner mindre.

Dette koster det å se Ekspedisjon Knerten på dagtid: (Ekspedisjon Knerten er «tillatt for alle»)

Voksen Barn Honnør Ungdom Familie på 4
Drøbak kino1108010090380
Ski kino125110112-470
Ås kino100909090380
Moss kino125110112-470
Oslo kino/nordisk film11898--472

- En familie kan spare opp imot 300 om man kjøper litt snop også

Drøbak kino er en av kinoene som er blant de billigere i samme område. Drøbak kino er en kommunal kino, til forskjell fra kinoene i Oslo og i Ski og Moss.

- Vi er en kommunal kino, hvor politikere og kulturenheten ser på kinovirksomheten som en viktig del av det lokale kulturlivet, og ikke privat kino som har helt andre krav til inntjening og så videre, sier Pål Andresen i Frogn kommune.

Han bekrefter overfor Dinside at de ligger lavere i pris enn mange kinoer i området, men sier de ikke er billigere enn mange andre kinoer rundt i Norge.

- Vi har ikke noe bevist strategi på at vi skal ligge langt under og det gjorde vi heller ikke for noen få år siden, men vi ser at prisen på enkelte kinoer har gått drastisk opp. En familie kan nok spare opp imot 300 kroner, hvis de også kjøper litt popcorn og snop også, sier Andresen til Dinside.

Han hevder at de ikke ligger etter hva gjelder den tekniske delen av filmopplevelsen.

- Drøbak kino har bare en sal, men byttet ut alt teknisk utstyr og fikk nytt lerret, nytt lydanlegg med 7.1 lyd, 4K bilde og til og med 48 frams, for 6 år siden. I tillegg har vi ganske nye flotte «stressless»-stoler med meget god beinplass, så vi ligger ikke noe etter på dette området, sier Andresen.

- Vi lever utelukkende på egne inntekter

Erlend Bøksle, markedsdirektør i Nordisk Film som er selskapet som driver kinoene i Oslo, forklarer prisforskjellene slik:

- Den største forskjellen mellom kinoene i utvalget deres er at Drøbak og Ås er offentlig finansiert, mens vi – i likhet med SF Kino – lever utelukkende på egne inntekter. Vi har derfor ikke det samme spillerommet som de kommunale kinoene, sier Bøksle til Dinside.

Han hevder imidlertid at det er mulig å oppnå tilsvarende priser også hos dem, eksempelvis med å melde seg inn i fordelsprogrammet deres.

Jon Einar Sivertsen i SF Kino som driver kinoen i Ski, forklarer også noe av prisforskjellene med at de ikke er kommunale.

- Prisene settes ut ifra mange elementer, både filmleie avtalene med selskapene som er høyere for de større kinoene enn de små og det faktum at vi er privat drevet uten noen form for støtte fra kommunen gjør at vi må sette prisen på et nivå som sikrer driften videre. Ski har også fått en større oppgradering med Supersalen og Atmos lyd som gjør der kommer vi noe høyere ut i pris. Dette gjør at vi ofte ser at de mindre små kommunale aktørene setter en lavere pris enn oss mens Oslo ligger på omtrent samme nivå som oss, sier Sivertsen til Dinside.

Les også:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer