Får du nok å rutte med hver måned når du går av med pensjon? Nå er det enklere å få svar på hvordan du ligger an. Foto: Per Ervland
Får du nok å rutte med hver måned når du går av med pensjon? Nå er det enklere å få svar på hvordan du ligger an. Foto: Per Ervland Vis mer

Sjekk pensjonen på ny nettside

Hva får du i pensjon når du går av? Nå er det enklere å finne det ut.

Publisert
Sist oppdatert

I 2011 trer den nye pensjonsreformen i kraft, men de fleste av oss aner ikke hva den vil innebære for vår egen økonomi. Mange har ikke fått med seg at pensjonsreformen kommer og at den for svært mange medfører et kraftig kutt i folketrygden.

En undersøkelse som TNS Gallup gjennomførte på vegne av Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO), avslørte at bare 28 prosent av de spurte var helt eller delvis enig i at de har oversikt over hva de får i samlet pensjon.

Nettsiden Minpensjon.no skal gjøre det enklere å beregne sin egen alderspensjon. Den gir deg lenker til hvordan du kan regne ut din egen samlede alderspensjon og få en oversikt over dine pensjonsrettigheter. Du får også informasjon om hvilke krav og vilkår som gjelder for å ta ut pensjon, og du får vite hvor du kan søke om alderspensjon.

Se også: AFP-adelen vinner alle veier

Pensjonsportaler

Minpensjon.no: Moderportal som gir informasjon om pensjonsordninger og leder deg videre til de rette sidene. Portalen er et samarbeid mellom offentlige og private pensjonsleverandører.

Norskpensjon.no: Gir en samlet oversikt over pensjonsordninger du har per i dag, private og offentlige.

Nav.no: Gir deg informasjon om folketrygden som alle har krav på.

Spk.no: Pensjonsportal for statlig ansatte som er tilknyttet Statens pensjonskasse.

Lo-nho-ordningene.no: Informasjon for ansatte tilknyttet AFP-ordningen.


Sjekk tallene nå

Minpensjon.no samarbeider blant annet med Nav, Norsk Pensjon og Statens pensjonskasse for at du skal få et så helhetlig bilde som mulig.

Ved å benytte både NAVs portal og Norsk Pensjons portal, vil du på en enkel måte kunne få en samlet oversikt over alle dine pensjonsrettigheter som er registrert. Ved å logge deg på disse tjenestene med MinID, BankID eller Buypass smartkort vil du fritt kunne navigere mellom disse portalene.

Vi har tidligere skrevet at tjenesten Norskpensjon.no kan være det som skal til for å få deg mer engasjert i din egen fremtidige økonomi. Med få tastetrykk får du nå svar på hvordan det ligger an. Du får rett og slett en samlet personlig oversikt over dine pensjonsordninger per i dag.

>>>Få svaret her (ekstern lenke)

Disse står bak

Pensjonsportalen Norskpensjon.no er et samarbeid mellom de syv største livsforsikringsselskapene i Norge. Formålet er å gjøre nordmenn mer bevisst på hva som venter når de går av med pensjon.

Den nyopprettede overordnede portalen Minpensjon.no er et samarbeid mellom NAV, Fellesordningen for AFP, Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO), Norskpensjon.no, Pensjonskasseforeningen og Statens Pensjonskasse.

>>>Prøv også DinSides folketrygdkalkulator

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer