<strong>ALLE PÅ ÉN REGNING:</strong> Flere operatører tilbyr nå familierabatt om du samler alle abonnementene på én regning. Foto: Andrey Popov / Shutterstock / NTB scanpix
ALLE PÅ ÉN REGNING: Flere operatører tilbyr nå familierabatt om du samler alle abonnementene på én regning. Foto: Andrey Popov / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

Familieabonnement til mobilen

Sjekk om det lønner seg å samle alle abonnement på én regning

Det blir riktignok billigere, men det går an å spare enda litt mer.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om de beste mobiltelefonene ser ut til å bli dyrere og dyrere for tiden, er det stikk motsatt hva gjelder mobilabonnement.

For – der man tidligere betalte opptil flere kroner i minuttet for å ringe, er det nå fritt frem å ringe og sende SMS på de fleste mobilabonnement, der det praktisk talt kun er mengden mobildata som påvirker abonnementsprisen.

Egne familieabonnement

For familier er det flere aktører som nå tilbyr egne familieabonnement; typisk der man får rabatt på månedsprisen mot at én i familien betaler for hele gildet.

Vi har sett nærmere på disse prisene – lønner slike pakker seg, eller er man bedre tjent ved å opprette mobilabonnementene for alle i familien hver for seg?

Både Chess, Telenor-eide Talkmore og Telia-eide OneCall tilbyr familiepakker. I vårt regneeksempel har vi satt opp en familie med to voksne og to barn, der mor trenger 5 GB per måned, far trenger 3 GB per måned, mens de to barna klarer seg med 1 GB hver seg.

Her er prisene

Chess Talkmore OneCall
5 GBkr 299,-kr 299,-kr 298,-
3 GBkr 299,- (5GB)kr 249,-kr 249,-
1 GBkr 199,-kr 199,-kr 199,-
1 GBkr 199,-kr 199,-kr 199,-
Familierabattkr 120,-kr 120,-kr 216,-
Totaltkr 876,-kr 826,-kr 729,-

Merk at Chess ikke har et abonnement med 3 GB data, så her har vi vært nødt til å gå for et 5 GB-abonnement også til far. Som det fremgår av tabellen, tilbyr altså OneCall en høyere rabatt enn de to andre for vår familie.

Selskapet tilbyr for øvrig også et prøveabonnement, der alle i husstanden betaler 99 kroner hver i to måneder (inntil 10 GB), før man basert på bruk velger det mest riktige abonnementet for hvert medlem når prøveperioden er over.

Det finnes billigere abonnementer

Men lønner det seg? Tidligere denne måneden sjekket vi prisene på mobilabonnement, og der var det operatøren Hello som kom best ut av prissammenligningen.

Selskapet tilbyr ingen familierabatt, men det er selvsagt ingenting i veien for at en i familien kan opprette alle abonnementene.

Hello tar 98 kroner for 1 GB, 200 kroner for 3 GB og 248 kroner for 5 GB.

Totalsummen på våre fire abonnementer blir da 644 kroner, altså 85 kroner rimeligere enn den billigste familiepakka i tabellen over.

Til sammenligning havner vi på 1.196 kroner om vi velger Telia og 1.246 kroner om vi velger Telenor; da riktignok med dobbel datamengde (2 GB) til de to barna i Telenors tilfelle. I tillegg er utenlandsbruk inkludert hos begge to.

Uansett – vår prissjekk viser at selv om du får en gunstig rabatt om du går for en familiepakke, er det enda mer penger å spare på å velge de rimeligste abonnementene.

Les også:
Hvilken musikktjeneste blir billigst for familien?
Slik fungerer Apples familiedeling

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer