Sjekk med stil!

Lei av mislykkede stevnemøter? Slik lykkes du på sjekkemarkedet.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kaster du deg bare over hvilken som helst mann uten mål og mening ute på byen? Eller buser du ut med stygge detaljer om eksen din på første date? Da er det kanskje ikke så rart du fortsatt er singel.

Sjekking er nemlig en egen vitenskap, og amerikanerne overstrømmes for tida av kurs som skal lære oss å møte den rette, ifølge Happen Magazine. Her er eksperttipsene som kan gjøre deg til en supersjekker:

Gjør research
Gå på date med så mange som du klarer – innenfor fornuftens grenser selvsagt. Bortsett fra å hjelpe deg til å forbedre dating-ferdighetene dine, blir du kjent med en rekke muligheter, gode og dårlige, når det gjelder potensielle partnere og forhold. Den kunnskapen vil du verdsette når tiden er kommet for å velge den du vil dele livet med.

Les også: De nye date-reglene:

Den perfekte sjekkereplikk
Den beste sjekkereplikken handler om å være ekte. Hvis du er nervøs, bruk det til noe nyttig! Prøv å si noe sånt som: "Heisann. Jeg må innrømme at jeg blir litt nervøs av å skulle introdusere meg selv for deg, men da jeg så deg, visste jeg at jeg ville angre hvis jeg ikke gjorde det".

Med ordet "innrømme" fanger du øyeblikkelig en annens oppmerksomhet, mens "nervøs" gjør den andre vennlig innstilt overfor deg. Når du samtidig sier at du ville angre hvis du ikke sa noe, viser du at du griper øyeblikket, du er trygg på deg selv og handlingskraftig!

Lei av sjekking på byen? Prøv dette:

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer


Tolk de ikke-verbale tegnene
Er du usikker på hva noen faktisk føler overfor deg? Let etter alle de ikke-verbale beskjedene som kommer fra ansiktsutrykk, kroppsholdning, hender og spesielt øyne. Hvis han eller hun lener seg mot deg med en inviterende positur, er det et positivt tegn.

Det å unngå øyekontakt og å legge armene i kors, er derimot negative tegn. Noen ganger kan vi bli lurt ved bare å fokusere på det noen sier til oss. Ikke-verbale tegn lyver sjelden.

Ikke snakk om tidligere forhold
Når du blir spurt om fortida di, kan det virke som et uskyldig spørsmål – helt til du virkelig analyserer det. Når noen spør deg om dine tidligere forhold og hvorfor det ikke fungerte, spør de egentlig om: "Så hva er egentlig galt med deg?" Ikke svar! Du kan ikke vinne, og du vil aldri se bra ut i den andres øyne uansett hva du sier.

Smil og si at du var sammen med en fantastisk person. Detaljene får de vente med til senere - hvis de holder ut så lenge.

Slik får du napp på nett:

Gjør noe for samfunnet
Enten det er snakk om å plukke søppel langs veien eller å gå med bøsse for TV-aksjonen vet du at menneskene du møter, faktisk er interessert i å gi noe tilbake til samfunnet og menneskeheten. De har en ekstra høy medfølelse. Og det er denne typen mennesker du vil date.

Behandle daten din som et jobbintervju
Når du er på date kan du late som om du er en arbeidsgiver som er på jakt etter en vikar til bedriften din. I stedet for å bekymre deg for om du er smart nok, morsom nok eller ser bra nok ut, kan du lene deg tilbake og se om daten din er noen du kunne tenke deg å snakke med igjen – noen som oppfyller kravene dine.

Presenter problemer som muligheter
Hvis du og daten din ikke er helt enig om noe i forbindelse med forholdet, presenter det som et oppdrag som trenger en løsning. For eksempel "Jeg skulle gjerne hatt din hjelp til å finne ut hvordan vi kan få tilbrakt mer tid sammen i helgene." Folk, og særlig menn, elsker å være helter og løse problemer. Trekk deg så tilbake for å gi ham rom for å komme med sine innspill.

Ikke spill skuespill
Gamle triks som å late som du er opptatt eller får inn en annen samtale, gjør ikke noe godt for et begynnende forhold. Hver gang du viser et bilde som ikke er sant, skjuler du ditt sanne jeg og spiller et spill du til slutt kommer til å tape. Du vinner kanskje oppmerksomhet, sympati eller beundring for et øyeblikk, men det vil ikke vare i lengden – det er bare et spill.

Les også: Fem tips for singel-sex: