Sjekk hvem som har sjekket deg!

Likningstallene vi kjøpte mens det fortsatt var lovlig, får daglig flere tusen klikk. Vi har logget IP-adressene til dem som sjekker likningstallene, og presenterer i dag nok en unik DinSide-kalkulator. Til glede - eller kanskje forargelse - for våre lesere. Sjekk den - om du orker.

Flest selgere

Skuffende kanskje? Det er ikke naboen som er mest nysgjerrig. I hvert fall ikke når det gjelder de gamle skattetallene. En kjapp sjekk av IP-adressene viser at det er noen store gjengangere.

IP-adressene leder lukt til en rekke kredittsjekkingsbyråer, finansrådgivere, lånemeklere - og ikke minst: Selgere. De som ringer og tilbyr deg rasende billige luksusbåter. Eller å investere i lukrative fond. De går ikke bare etter dagens største fisker, men dem med velordnet økonomi.

Gamle kjenninger

Hvem har sjekket dine tall? Sjansen er stor for at du vil få deg en overraskelse... Foto: Matthew Scherf/istockphoto.com Foto:  istock Matthew Scherf
Hvem har sjekket dine tall? Sjansen er stor for at du vil få deg en overraskelse... Foto: Matthew Scherf/istockphoto.com Foto: istock Matthew Scherf Vis mer


Likevel: Det er ikke bare folk som vil selge deg noe som sjekker. Da vi sjekket selv, fant vi både gamle studiekamerater (- Tjener hun mer enn meg nå??); mistenkelig mange kolleger (- Hvor stort er trynetillegget i bedriften vår??). Et og annet familiemedlem dukket også opp. For ikke å snakke om tidligere beilere.

Loggen har vært aktiv siden tallene ble lagt ut i 2003, så det er tre og et halvt år med nysgjerrighet som er logget.

Feilmargin

Disse tre og et halvt årene gir en lang liste med folk som har sjekket deg - så sjansen er mye større for at du kommer til å finne noen du kjenner enn om vi bare hadde logget de siste tre årene.

Hvem vet. Kanskje din nye kjæreste har sjekket opp mer enn bare deg?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Artikkel element er utdatert


- Uholdbart

Ikke overraskende er Datatilsynet lite begeistret over vår nye kalkulator.

- Vi liker ikke at noen logger IP-adresser, men det er dessverre lite vi kan gjøre med det, sier informasjonssjef Tone S. Jansson til DinSide.no. - Det er bekymringsfullt at noen i etterkant kan følge dine spor elektronisk.

DinSide: Gjelder dette uansett om sporene er moralsk eller lovlig?

- Personvernet og rett til anonymitet i de situasjonene en forventer at en har det kommer først, sier Jansson.

Bystyrerepresentant i Oslo, Nicolay Akse (H), synes imidlertid vår nye kalkulator er noe så sjeldent som et godt stykke gravejournalistikk.

- Det skal sies at jeg har vært svært lite begeistret for at tallene ligger ute - men når de nå en gang gjør det, kommer dette som et etterlengtet plaster på såret. De skal få noe å svare for nå, de som ikke klarer å holde nesene sine unna våre lønningsposer og ligningstall, sier han til DinSide.no.

Vil du sjekke skattelistene du også? Søk i de gamle skattetallene du også - men du bør kanskje passe på å ikke bruke din private PC?

>> Tips en venn om denne kalkulatoren.


Sjekk hvem som har sjekket deg!