Skattekort 2017

Sjekk grunnlaget for skattekortet i 2017

Nå sender Skatteetaten ut grunnlaget for neste års skattekort. En ny løsning skal gjøre det enklere å få det riktig.

SJEKK TALLENE: Grunnlaget for neste års skattekort blir tilgjengelig fra og med 15. desember. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SJEKK TALLENE: Grunnlaget for neste års skattekort blir tilgjengelig fra og med 15. desember. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vil du unngå å betale for mye eller for lite i skatt i 2017, er det nå du kan gjøre noe med det.

Torsdag 15. desember blir grunnlaget for skattekortet tilgjengelig elektronisk.

Da gjelder det å sjekke at alt ser riktig ut.

Sjekk opplysningene

- Det er viktig å sjekke at opplysningene stemmer, slik at skattetrekket blir mest mulig riktig. Et riktig skattekort gir riktigere skatt og reduserer sannsynligheten for å få restskatt året etter, sier Merete Bergeland Jebsen, pressesjef i Skatteetaten til Dinside.

Er du elektronisk bruker, vil du få varsel på sms eller i e-post om at du kan gå inn på skatteetaten.no og sjekke og endre grunnlaget, eller du får det på papir.

Og i år skal det være ekstra enkelt å gjøre endringer.

Ny, elektronisk løsning

- Skatteetaten har utviklet en ny løsning for endring av skattekort, som dessuten gir bedre oversikt over de inntekts- og gjeldsforhold som er brukt som grunnlag for skattetrekket ditt. Vi har utviklet bedre hjelpetekster, og inkludert hjelpekalkulatorer på reisefradrag inn i løsningen, forteller Jebsen.

Ifølge Skatteetaten får du oversikt over nøkkelopplysninger om for eksempel gjeld, gjeldsrente, bankinnskudd og lønn. Og endrer du opplysninger, vil du automatisk se hvordan dette påvirker skattekortet ditt.

ENDRE SKATTEKORT: Ny løsning skal gjøre det enklere å få tallene riktig. Skjermdump: Skatteetaten
ENDRE SKATTEKORT: Ny løsning skal gjøre det enklere å få tallene riktig. Skjermdump: Skatteetaten Vis mer

Det er kun de opplysningene som er relevant for deg som vil være synlig i den nye løsningen.

- Hvis du for eksempel har gjeld og bankinnskudd, er det disse opplysningene som vil være synlig i ny løsning, sier kommunikasjonsdirektør Mariken Holter.

LES OGSÅ:
Kjøpe leilighet til barna? Her er skattereglene

Skatte av AirBnB-utleien?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer