<b>UTBETALING?</b> Har du valgt riktig kontonummer til utbetaling av skattepengene? Det kan du sjekke ved å logge inn på Skatteetaten. Foto: DINSIDE
UTBETALING? Har du valgt riktig kontonummer til utbetaling av skattepengene? Det kan du sjekke ved å logge inn på Skatteetaten. Foto: DINSIDE Vis mer

Sjekk at skattepengene kommer til riktig konto

15. mai er siste frist for å endre kontonummeret elektronisk.

Publisert
Sist oppdatert

Bruker du en annen konto enn før, eller har byttet bank i løpet av det siste året?

Da bør du sjekke at Skatteetaten har riktig kontonummer registrert på deg, om du har skattepenger til gode.

Hvis ikke, risikerer du at skattepengene blir forsinket.

LES OGSÅ: Flere skal få dette skattefradraget

Registrer riktig kontonummer

Du kan endre kontonummer elektronisk til og med 15. mai. Det gjør du ved å logge deg inn hos Skatteetaten.no og velge «endre kontonummer eller utbetalingsmåte» i høyremenyen.

Senior kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten, Anette Bjerke. Foto: SKATTEETATEN
Senior kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten, Anette Bjerke. Foto: SKATTEETATEN Vis mer


Der får du opp en liste over kontonumre du kan velge blant. Kontonumrene på denne listen har Skatteetaten fått fra banken din.

- Det er som hovedregel slik at det kun er kontoer som vedkommende selv eier, man kan få tilbakebetalt skatt på. Det er for å sikre at beløpet blir utbetalt til rett person. Noen kontoer er heller ikke egnet til utbetaling av skattepenger. Det er blant annet utlånskontoer, kredittkortkontoer og sperrede kontoer, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten, Anette Bjerke.

Hvis kontonummeret du ønsker å benytte ikke er registrert, eller du er sent ute til fristen 15. mai, må du kontakte skatteoppkreveren i kommunen din for å endre kontonummeret.

Dette kan du normalt gjøre frem til en uke før dato for skatteoppgjøret, som i år er klart 22. juni for de første lønnstakerne og pensjonistene.

LES OGSÅ: Disse bankkorttabbene bør du styre unna

Konto ikke lenger i bruk?

Hvis du har registrert en konto hos Skatteetaten som for eksempel er sagt opp, vil pengene først bli forsøkt utbetalt til den registrerte kontoen.

Når dette ikke går, blir pengene forsøkt utbetalt til en av de andre registrerte kontoene, eller du får tilsendt et utbetalingskort.

Dette kan føre til at utbetalingen blir noe forsinket.

Utbetalingskortet kan heves på postkontor og i de fleste banker, ifølge Skatteetaten.no.

LES OGSÅ: Lei av slunken konto? Slik går du fra minus til pluss

Saken har vært publisert tidligere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer