Sjekk årets selvangivelse på mobilen

I år kan du bruke Altinn-appen til å få rask tilgang på tallene.

<b>SPENT?</b> Vil du ha rask tilgang til selvangivelsen, kan bruk av Altinn-appen være en mulighet. Foto: ILLUSTRASJON
SPENT? Vil du ha rask tilgang til selvangivelsen, kan bruk av Altinn-appen være en mulighet. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årest selvangivelse blir som Dinside nylig kunne fortelle, tilgjengelig for de fleste av oss torsdag 19. mars. Da kan den aller enkleste måten å få rask tilgang til tallene på, være via mobilen.

LES OGSÅ: Slik kan du sjekke skattetallene selv, allerede nå

Egen Altinn-app

Altinn lanserte i juni i fjor en app som gir deg tilgang til meldingsboksen i Altinn. Det er her selvangivelsen havner når den blir tilgjengelig 19. mars.

- Skal du bare inn og sjekke tallene, er bruk av appen en kjapp og enkel måte å sjekke på, sier Jørgen Ferkingstad, kommunikasjonsansvarlig for Altinn til Dinside.

Og på grunn av lanseringstidspunktet for appen, er dette første gang det blir mulig å sjekke selvangivelsen på denne måten.

Slik bruker du appen

Appen, som er tilgjengelig både for iPhone, Android og Windows Phone, bruker du ved å logge inn med enten MinID eller BankID.

INNLOGGING: Du kan logge inn med MinID eller BankID. Enkelte vil også kunne bruke BankID på mobilen. Foto: BERIT B. NJARGA
INNLOGGING: Du kan logge inn med MinID eller BankID. Enkelte vil også kunne bruke BankID på mobilen. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer


Appen krever minimum iOS7, Android 2.1 eller Windows Phone 8 eller nyere.

Ferkingstad sier til Dinside at de anbefaler innlogging til app-en med MinId eller BankId med kodebrikke. Avhengig av bank som har utstedt BankID til den enkelte og mobiloperatør, vil enkelte også kunne bruke BankID på mobilen. Det gjelder for eksempel kombinasjonen Telenor/DNB.

Han legger til at for Windows Phone er kun MinID-innlogging støttet foreløpig, men BankID-støtte skal være rett rundt hjørnet.

Les også hvordan du kan selge produkter med #snapsale

Du kan ikke gjøre endringer

PDF: Slik vil du kunne se selvangivelsen for 2014. Tallene finner man i PDF-en nederst. Her fra 2013. Foto: ILLUSTRASJON
PDF: Slik vil du kunne se selvangivelsen for 2014. Tallene finner man i PDF-en nederst. Her fra 2013. Foto: ILLUSTRASJON Vis merAppen kan i hovedsak brukes til å sjekke selvangivelsen, fordi den fungerer som en slags meldingsinnboks. Skal du gjøre endringer, må du logge inn som normalt via skatteetaten.no eller altinn.no.

- Selvangivelsen med foreløpig skatteberegning er en av tjenestene man kan lese via appen. Appen støtter per i dag ikke utfylling eller innsending, sier Ferkingstad.

Dinside anbefaler og å ta en grundigere sjekk i etterkant av å ha sjekket tallene via appen, for å sørge for at alle data er riktige og at alle fradrag er kommet med.

LES OGSÅ: Glad i å bruke mobilen? Snart kan du betale med den i matvarebutikkene