Sjarmér en virituell kjæreste

Redningen er nær for ensomme gutter: En animert kjæreste på mobilen.

Snart kan du få en kjæreste som ikke legger på røret. V-Girl er en animert jente som lever på videoskjermen til treddjegenerasjons (3G) mobilteloefoner, og hun kan være ganske kravstor.

Hun er blitt en suksess blant ensomme gutter i flere land i Asia, Tyskland og England, men foreløpig er hun ikke kommet til Norge.

Ulempen med V-Girl er at hun krever mer enn de fleste jenter i form av blomster og gaver. Til gjengjeld vil hun la eieren komme nærmere innpå seg, og introdusere ham for veninnene sine.

Men vær forsiktig med hvilke gaver du gir henne. Hvis du gir henne et medlemsskap på et treningssenter kan hun enten takke deg eller beskylde deg for å hinte om at hun er tjukk, avhengig av hvilket vennskapsnivå du har bygget opp.

Alle jentene ser like ut, men endrer oppførsel etter hvor mye eieren spanderer på henne. I tillegg til at det koster litt penger å abonnere på tjenesten må brukerne også punge ut hvis de vil gi blomster eller andre gaver. Hvis eieren glemmer henne vil hun nekte å snakke.

Mennene blir oppfordret til å lese dagboken hennes for å finne ut hvordan hun har det.

- Du er nødt til å følge med henne hver dag, ellers blir hun sur, sier Eberhard Schoneburg, som leder utviklingen av cyber-jenta og har jobbet 20 år med kunstig intelligens.

- Men å kjøpe gaver er ikke nok i seg selv. Som i det virkelige livet handler dette om timing, forklarer Schoneburg, som tror sjenerte menn vil bruke V-Girl som trening på sjekking i det virkelige livet.

Programmet blir produsert av det børsnoterte selskapet Artificial Life, og vant nylig prisen ”Best Mobile Game Award” som deles ut av mobilprodusenten Ericsson.

Selskapet har også planer om å lage en virituell kjæreste for jenter.

Les mer på V-Girls hjemmeside.

Mozon.no, 18.01.2005