Site vil ikke ha deg

Site gir villig vekk fra seg sine kunder, men vil du bli kunde hos dem sier de tja. Du er nemlig bare velkommen hvis du skaffer deg et nytt telefonnummer. Er dette begynnelsen på slutten for Site?

Prismessig kommer mobiloperatøren Site godt ut i vår Mobiltelefonkalkulator.

Innføringen av nummerportabilitet den 1. november, skulle således være en god nyhet for dem, ettersom de da ville ligge svært godt an i å kapre prisbevisste kunder.

Overraskelsen var derfor stor da flere av våre lesere kunne fortelle at Site ikke ville ha dem som kunder.

Dessverre…

På Sites nettsider står følgende informasjon:

  • Du kan dessverre foreløpig ikke ta med deg ditt gamle nummer inn i Site, du kan likevel ta med deg ditt Site-nummer til en annen operatør.
En telefon til Sites kundeservice bekreftet dette.

- Per i dag har vi ikke mulighet til å innportere numre fra andre operatører, sier Vidar Dahl fra Site. Dersom du ønsker å benytte vår prisplan, må du dessverre få nytt mobilnummer hos oss.

Er du Site-kunde i dag, kan du imidlertid fritt ta med deg telefonnummeret ditt og bytte til en annen operatør. Det er altså de som vil bli kunder hos oss, som ikke får med seg sitt mobilnummer.

- Vi er imidlertid eid av Sense, og der kan du få full nummerportabilitet, men da må du binde deg til prisene hos Sense, avslutter Dahl.

Er det lovlig?

Det er ikke ulovlig å si nei til å ta imot nye kunder, sier Anne Marie Storli, informasjonsdirektør i Post- og teletilsynet.

- Det som derimot ikke godtas, er å nekte eksisterende kunder å ta med seg telefonnummeret til en annen operatør. Dette gjør ikke Site, og de har derfor ikke brutt reglene rundt nummerportabiliteten, avslutter Storli.

Bevisst tapping av Site?

Nummerportabiliteten var den store sjansen for småselskapene til å kapre prisbevisste kunder. Når 1. november-toget nå går, vil de neppe noen gang ha muligheten til å få så mange kunder at de overlever.

At Site ikke følger opp, kan derfor sies å være noe i nærheten av årets businessblunder.

Ettersom Site har blitt kjøpt av Sense, kan dette imidlertid være et taktisk trekk av eierne. Den dagen Site legges ned vil de eksisterende Sitekundene bli overført til Sense automatisk, mens kundene som i dag kontakter Site, blir anbefalt å velge Sense dersom de vil beholde sitt gamle nummer.

For eierne av Sense er det dermed en vinn-vinn situasjon.

Bruk vår Mobiltelefonkalkulator for å se hvilken teleoperatør som er billigst for deg.

For dyrt

- Det koster for mye å ha systemer som takler full nummerportabilitet, sier Kyrre Grinde-Andersen, adm. dir i Sense. Det er derfor helt bevisst at det ikke er mulig å ta med seg sitt gamle telefonnummer inn til Site.

- Vil du beholde ditt eksisterende nummer kan du heller bli kunde hos Sense. Site vil for øvrig fortsatt bestå som en juridisk enhet, men hvor lenge merkevaren Site vil bestå er ennå ikke bestemt.

- Om Site blir lagt ned vil de eksisterende kundene bli overført til Sense. De vil da få beholde sine eksisterende priser ut den avtaleperioden de er inne i, avslutter Grinde-Andersen.