<b>Billigere blir det ikke nå:</b> Rentebunnen er foreløpig nådd for kundene i Statens Pensjonskasse. Foto: Per Ervland
Billigere blir det ikke nå: Rentebunnen er foreløpig nådd for kundene i Statens Pensjonskasse. Foto: Per ErvlandVis mer

Siste sjanse for rekordlav rente

Fra nyttår har nær 500.000 nordmenn sjansen, men 1. mars går renten opp igjen.

Norges billigste boliglånsrente er tilgjengelig for 500.000 nordmenn - i teorien. Rentetall på 1,982 (nominell rente) har vi ikke sett før. Statens Pensjonskasse kunne før jul gå ut med dette tilbudet som gjelder fra 1. januar. Tilbudet er aktuelt for boliglånskunder som er ansatt i staten og som betaler to prosent av lønnen sin til Statens Pensjonskasse. Tilbudet kan også benyttes av pensjonister som har vært innenfor ordningen.

Over 2 igjen fra 1. mars

Nå kommer rentenyheten vi varslet i høst - det ble med to måneder under to prosent rente. Fra 1. mars setter pensjonskassen opp renten igjen, til 2,25 prosent nominell rente. Med månedlige terminer blir rentenivået 2,227 nominelt. Det er fortsatt et svært lavt rentenivå.

I skrivende stund er laveste rente i DinSides oversikt over boliglånsrenter for lån på en million kroner innenfor 80 prosent, på 2,90 prosent nominelt. Dette tilbudet kommer fra Vang Sparebank. Innenfor 60 prosent får du tilbud nede i 2,85 prosent nominell rente (Sparebank 1 Gran). For lån på to millioner kommer du ned i 2,85 prosent nominell rente innenfor 80 prosent hos flere banker.

Kan du ikke få dette lånet? Sjekk DinSides boliglånskalkulator for flere alternativer

Viktige begrensninger

Utlånt beløp fra pensjonskassen er begrenset til 1,5 millioner kroner per medlem og inntil 3 millioner dersom det er to medlemmer i en husstand. Det er for mange boligeiere for lite, og mange kunder vil nok også foretrekke å samle boliglånet i en bank. I tillegg får du ikke låne over 80 prosent av markedsverdien på boligen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slutter du i stillingen som gir deg medlemsskap i Pensjonskassen, mister du rettet til å låne på slike vilkår. Renten blir da oppjustert, og nedbetalingstiden reduseres til 1/3 av gjenværende nedbetalingstid. Eventuell avdragsfrihet bortfaller.

Her kan du få superrente på innskudd, men mange er skeptiske til denne banken