Sjekk postens siste frister. <i>Foto: Posten Norge.</i>
Sjekk postens siste frister. Foto: Posten Norge.Vis mer

Siste sjanse for julepost

Skal du sende julekort til moster Mette i Danmark eller farbror Freddy i Sverige? Da må du være særdeles rask!

Kort og godt

Glem billig B-post. Det er allerede for sent. Vil du at julekortene og de gode hilsningene dine kommer frem i god tid, er det bare den dyre A-posten som gjelder nå.

Når det gjelder brev innen Norge, har du fremdeles litt tid på deg. Fristen for å sende brev (med A-post) er nemlig 21. desember, altså på torsdag. Skulle du ha spart penger, og sendt med B-post, gikk fristen ut i fredags.

Og når det gjelder det meste av verden, må vi dessverre melde at det allerede er for sent - flere av fristene gikk ut allerede i november og starten av desember.

Men, ja, det finnes et lite men: For fristen for å sende julebrev med A-post til Danmark, Sverige, Island og Finland er den 18. desember - og det er i dag! Så har du venner, familie eller andre forbindelser i de Nordiske land som fortjener en hilsen - da må du skrive fort som bare det.

Nisseekspressen

Skal du sende pakke, er det fremdeles mulig å rekke det til hele landet om du benytter den dyrere ekspressposten, for her er fristen torsdag 21. desember.

Julebrev

Har du sendt alle dine julebrev? (Avsluttet)
Nei(52%) 80
Ja(28%) 43
Bare delvis(20%) 30
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ønsker du å sende på en billigere måte, har noen av fristene dessverre gått ut. Men til de mest sentrale deler av landet, er fristen 19.-20. desember. (Sjekk lenken til posten under for å sjekke de helt konkrete postnumrene der dette fremdeles er mulig.)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til utlandet, må vi dessverre meddele at nisseekspressen allerede har gått. Godt nok er fristen med Carry On Business til Danmark og Sverige den 19. desember. Men ifølge Posten er dette datoen da pakken senest må forlate Oslo ferdig fortollet for å være fremme til den 24. desember. Siste frist for innlevering av pakker til Postkontor eller Post i Butikk avhenger av hvor i landet du bor, men er vanligvis mellom tre og seks dager.

Siste utvei

Om du skulle føle deg helt fortapt fordi du ikke fikk sendt det du skulle: Send en e-post, gjerne med bilde - eller et elektronisk julekort. Det kan nå halve kloden rundt i løpet av et par sekunder!

Vær oppmerksom på at fristene til utlandet må betraktes som veiledende. For brevpost med tollpliktig innhold er fristen én uke tidligere enn nevnt ovenfor.

Sjekk flere frister:
Posten Norge.