Siste i spørrespalten - kosthold

Veier for lite, eller for mye. Kosthold ved multippel sklerose, vitaminer for å bli gravid, druesukker etter trening, mm. Her finner du siste spm/svar hos Kostholdseksperten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siste i spørrespalten: Kostholdseksperten

Siste spørsmål/svar:

Svar på disse spørsmålene finnes nå i spørrespalten. For svar på spørsmål om vekt, les .

Svar på andre spørsmål .

SPØRSMÅLENE:

Vitaminer som fremmer graviditet
Bare lurte på om du hadde noen gode råd for vitaminer eller kost tilskudd for å bli gravid. Hilsen NN.

Brød eller knekkebrød

Hva er best å spise: Vanlig brød eller knekkebrød, smør eller margarin (vegetabilsk fett eller annet fett), tomat eller agurk? NN.

Druesukker og proteinpulver etter trening

Vi er tre gutter som trener seriøs i helsestudio, og har tatt druesukker (ca. 100 g) og proteinpulver etter trening en stund. Her om dagen fikk vi høre at en slik mengde med druesukker fort kan fremprovosere diabetes. Stemmer dette? Fint om dere svarer meg på mail også! Mvh Eivind.

MS og kosthold

Vår datter på 17 år fikk multippel sklerose (MS) for 1 1/2 år siden. Hun hadde to akutte episoder når hun fikk sykdommen. Siden har hun ikke hatt akutte episoder, bortsett fra at hun i perioder kan være trøtt. Hun har brukt betaferon, noe som ga henne mye bivirkninger. Dette har hun derfor kuttet ut. Det viser seg at hennes verdier av kvikksølv er høyt, dette til tross for at hun ikke har egne fyllinger. Kan det være noen sammenheng mellom disse høye verdiene og hennes MS? Vi har forstått at kosthold og bruk av vitaminer og mineraler er viktig. Hva kan alternativ medisin tilby og hva bør hun gjøre fremover. Vennlig hilsen Jane.

Glukosamin

Jeg har gjennomgått to hofteoperasjoner på venstre side. Dette har resultert i feilbelastning av høyre ben og slitasje i kneet. På ferie i USA ble jeg anbefalt å kjøpe Osteo Bi-Flex som bl.a inneholder Glucosamine og Chondroitin, triple strength. Disse kapslene har jeg nå brukt i ca. 2 mndr. og dette har medført at smerter og hevelse i kneet er betydelig redusert. Mitt problem nå er at jeg ikke kan reise til Statene hver gang jeg slipper opp for disse pillene og spørsmålet er: Kan dette skaffes i Norge? Jeg leste i en legespalte at det ble anbefalt og kunne fås på resept. Min lege kjenner ikke til preparatet, og anbefalte homeopat/helsekost. Håper på positiv tilbakemelding. Hilsen KG.

Udos olje

Mozon blir nok siden min. Mye god informasjon for en som meg. Jeg er 40. Har akkurat sluttet å røyke. Er redd for å legge på meg, vil egentlig ned i vekt og er opptatt av helsen. Jeg har gått til innkjøp av Udo`s Choice - Den optimale oljeblanding. Er jeg blitt lurt? Hensikten for meg var å få i meg de nødvendige fettsyrene for hjerte og kolesterol og fett på kroppen. Er dette noen bra løsning? Jeg tar to ss hver dag av denne. Er det nok? Ingredienser i denne : Linfrø-, solsikke- og sesamolje, mellomlange triglyserider, nattlysolje, riskli-, og riskimolje, soyalectin og antioksidant: tocotrienol. Har jeg kjøpt katta i sekken? Er det noe annet du synes jeg skal velge neste gang? På forhånd takk.Hilsen Stenbukk.

CLA

Jeg er ei jente på 21 som har et spørsmål ang. CLA. Hvordan fungerer dette for jenter som vil ned i vekt?! Jeg trener endel, men blir liksom ikke kvitt det irriterende 'spekklaget'. Jeg ønsker heller ikke å se ut som en body-builder! Jeg er 174 høy og veier 78 kg, og vil gjerne ned ca 5-6 kg. Mvh Birgitte.

Er for tynn

Jeg er en jente på 19 år, jeg er 1.85 høy og veier 65-68 kg. Jeg ser ut som et levende skjelett og ett av mine største ønsker er å få litt mer fett på kroppen. Jeg har nå prøvd i 3 år å spise mer mat og stappet i meg godteri, men jeg liker ikke å spise, synes det er bortkastet tid på livet. Uansett hva jeg spiser så hjelper det ikke, jeg har veldig høy forbrenning og er mye i fysisk aktivitet, og har ikke lyst til å kutte ned på det. Men slengbemerkninger av venner og forbigående går inn på meg, og jeg vet at det er flere enn bare meg som har det slik. Jeg hadde blitt veldig glad om du kunne prøve å hjelpe meg med dette! Hilsen L.

54 kg - for tykk?

Jeg er en jente på 15 år som synes at jeg kan trenge å miste noen kilo. Jeg er 166 cm høy og veier 54 kg. Er det for mye? Jeg trener tre ganger i uken og spiser ikke unormalt mye (2-3 måltider om dagen, kake i helgene og lite godteri). Det er viktig for meg å få svar på dette spørsmålet, for jeg har tenkt veldig mye på vekten min i det siste. Hvordan kan jeg i så fall bli tynnere? Hvor mye vann burde man drikke? (Jeg drikker minst 1,5 liter pr. dag). Håper du kan svare meg! Hilsen Usikker

29.01.2002, mozon.no