Siste frist om julegavene skal komme frem i tide

Nå har nettbutikkene siste frist for bestilling.

BESTILLINGSFRIST: Skal du være trygg på å få julegavene i tid, bør du sjekke nettbutikkenes bestillingsfrister, som er i disse dager. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BESTILLINGSFRIST: Skal du være trygg på å få julegavene i tid, bør du sjekke nettbutikkenes bestillingsfrister, som er i disse dager. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Planlegger du å handle julegavene på nett, må du skynde deg. Flere nettbutikker har nemlig siste frist for bestilling i disse dager, om varene skal komme frem til jul.

Også om du skal sende julegaver til noen som bor på andre steder av landet, er det på tide å få dette unna.

Les også våre gode råd for julehandel på nett

Bestillingsfrister i nettbutikkene

PRISSJEKK: Husk og å sjekke priser før du handler. Da vi prissjekket elektronikk i november, var det NetOnNet som var billigst. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
PRISSJEKK: Husk og å sjekke priser før du handler. Da vi prissjekket elektronikk i november, var det NetOnNet som var billigst. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Skal du være sikker på at julegavene du handler på nett faktisk kommer frem i tide, bør du allerede i dag sjekke siste frist for bestilling i de nettbutikkene du vurderer å handle fra.

Enkelte av nettbutikkene har nemlig frist allerede 15. desember, blant annet gjelder dette G-sport, XXL, Toys R Us og BR-leker.

Andre butikker som også har siste frist de nærmeste dagene, er Clas Ohlson, hvor du må bestille innen 16. desember, og Elkjøp og Cdon.com med frist 17. desember, om de skal garantere levering innen jul.

Se også hvor lang frist du har til å bytte julegavene i flere av de store nettbutikkene, som har forskjellige vilkår for åpent kjøp.

Postens frister

Også om du skal sende julekort eller julegaver til noen som bor i andre deler av landet, er det nå du må gjøre dette.

Ifølge Postens nettsider bør brev, julekort, små brevpakker og større pakker må alle sendes i løpet av 16. desember om de skal nå frem til jul.

Blir pakken borte? Posten har heltidsarbeidende julegavedetektiver på plass, og de samarbeider med Dagbladet om å finne eierne av tapte gaver.

Styr unna falske nettbutikker

I tillegg til å passe på leveringsfristene ved netthandel, lønner det seg å være obs på at slett ikke alle nettbutikker er til å stole på.

I vår store oversikt over useriøse aktører finner du blant annet Forbrukerombudets oppdaterte oversikt over falske nettbutikker, som du naturlig nok bør styre unna.

Les også hvor du finner rabattkodene til nettbutikkene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer