Siste frist for selvangivelsen i dag

Du har fortsatt tid til å sikre deg noen ekstra fradragskroner.

<b>RIV PAPIRET I TO:</b> Ikke levér selvangivelsen på papir. Da må du nemlig vente ekstra lenge på pengene fra Skatteetaten om du har skatt til gode.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
RIV PAPIRET I TO: Ikke levér selvangivelsen på papir. Da må du nemlig vente ekstra lenge på pengene fra Skatteetaten om du har skatt til gode. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKEVis mer

I dag er siste frist for å levere selvangivelsen. Har du fortsatt ikke satt deg ned med fjorårets ligning, er mye gjort på en liten time.

Ta en titt på DinSides artikler om selvangivelsen 2013 for en rask innføring om hvilke poster du bør ta en titt på.

Det er ingen grunn til å være sløv om du har fått penger igjen på skatten. Du kan fortsatt ha enda flere kroner til gode - det er opp til deg om de havner i din eller statens lommebok.

Les også: Fem punkter alle bør sjekke

Ikke levér på papir

Skattytere som velger å levere selvangivelsen på papir må nemlig vente når eventuell skatt til gode skal utbetales.

SISTE FRIST: Om du skal gjøre endringer på selvangivelsen, er onsdag 30. april siste frist.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SISTE FRIST: Om du skal gjøre endringer på selvangivelsen, er onsdag 30. april siste frist. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Skatteoppgjørene kommer i puljer fra og med 25. juni, og det er de elektroniske brukerne som blir prioritert først. Det vil si de som aktivt har levert selvangivelsen på nett, eller de som har benyttet seg av leveringsfritak.

Hvis du leverer selvangivelsen på papir, får du skatteoppgjøret tidligst 6. august.

Også lange forklaringer og kommentarer på den elektroniske selvangivelsen kan forsinke oppgjøret. Er du usikker på hva du skal føre opp, kan du ta kontakt med Skatteetaten på Facebook eller telefon. Informasjon du legger til for sikkerhets skyld, kan føre til at Skatteetaten trenger lengre tid for å behandle selvangivelsen din.

Les også: Fradragene du mister om du ikke fører opp selv

Du kan levere om igjen

Har du levert selvangivelsen og i etterkant oppdaget et godt tips om selvangivelsen 2013 fra DinSide? Fortvil ikke, du kan nemlig levere selvangivelsen så mange ganger du vil før fristen 30. april.

Du finner kvitteringen for den innsendte selvangivelsen under Arkivert på din bruker hos Altinn. Til høyre finner du en Lag ny kopi-funksjon. Klikk på denne, og du vil få en kopi av din innsendte selvangivelsen.

Denne kopien kan du altså endre på, for så å sende inn på nytt. Innenfor fristen er det den siste innsendte versjonen som gjelder.

Les også: De viktigste fradragene for barnefamilier