HUSK! 16. desember er siste frist å sende julepost dersom du ønsker at det skal komme fram i tide. Foto: Karoline Brubæk
HUSK! 16. desember er siste frist å sende julepost dersom du ønsker at det skal komme fram i tide. Foto: Karoline BrubækVis mer

Siste frist for julepost

Send pakken nå dersom du vil at julegaven skal komme fram i tide.

Har du sendt juleposten? (Avsluttet)
Ja(31%) 158
Nei, jeg gjør det i dag(27%) 136
Sender ikke julepost(27%) 135
Ooops, det blir visst ikke noe av i år(15%) 74
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ønsker du at tante Magda og onkel Willy skal få julegaven sin før jul og ikke etter? Da bør du henge i.

I dag er nemlig siste frist til å sende A-post til innlandet, som består av brev, kort og småpakker opptil to kilo, melder Posten.

Føler du deg truffet? Dette betyr babybilde på Facebook

Løpet kjørt for utlandet

Men dersom du skal sende julekort til onkel Harry i England, ligger du dessverre svært dårlig an. Denne fristen gikk nemlig ut for to dager siden, tirsdag 14. desember.

Hvis du skal sende post til Sverige og Danmark kan du fortsatt rekke det i dag.

Posten skriver at sendinger til utlander som inneholder gjenstander bør beregnes ekstra tid for tollbehangling. For å være helt sikker på at gaven skal komme fram tidsnok, anbefaler de at du sender gavene en uke før fristen.

– I forbindelse med julehøytiden øker mengde brev og pakker. Det medfører at både vi og mottakerlandet trenger mer tid. For at dine julebrev og pakker skal komme frem før jul, oppfordrer vi deg å sende innen datoene som er oppgitt for det enkelte land, skriver Posten på hjemmesiden.

Hvis du har helt glemt å sende julekortene dine, har du fortsatt noen alternative løsninger. Hva med å sende elekotronisk julekort? Eller løfte opp telefonrøret og gi mottakeren muntlig beskjed?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette vil "alle" ha: Årets julegave 2010?