Siste frist for julegaver!

Har du glemt å kjøpe julegave til svigermor? Slapp av - du kan fremdeles redde familieæren, men da må du handle idag! Har du noen krisetips å dele med oss? Delta i diskusjonen nederst i artikkelen!

Vårt beste tips er å kjøpe blomster. Det er knapt nok et sted i Norge hvor du ikke kan bestille blomsterbuketter for levering. Blomsterbutikkene er i tillegg vant til rask levering, i og med at de selger levende materiale.

Mange blomsterbutikker leverer din bukett med taxi, om du skulle være ekstra sent ute. Da må du imidlertid være forberedt på at det vil koste, men målt opp mot ubehaget ved å ha glemt julegaven, er det ofte verdt det.

Interflorakjeden

Interflorakjeden leverer blomster over hele landet, og på deres nettsider har de for sikkerhets skyld lagt ut informasjon om julens leveringsbetingelser.

Hvis du bestiller blomster via Interflora, må bestillingen være dem i hende innen tirsdag den 21. desember klokken 1600. På grunn av de store ordremengdene kan imidlertid ikke Interflora sentralt gi deg noen spesifiserte datoer eller klokkeslett for levering. De garanterer bare at blomstene kommer fram før ribba står på bordet.

Det vil si at din julehilsen blir levert ut fortløpende mellom den 21. og 24. desember.

Bestiller du etter fristen den 21. desember, kan ikke Interflora garantere levering til jul, buketten vil da automatisk bli levert mellom jul og nyttår.

Rekker du ikke å bestille innen fristen anbefaler vi at du ringer direkte til blomsterbutikken, og spør om de vil klare å levere blomstene i tide. Vi tror at det vil løse seg i de aller fleste tilfellene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mester Grønn

Også Mester Grønn anbefaler at du sender din blomsterbestilling i løpet av tirsdagen for å være på den sikre siden.

Gjør alt over telefonen!

For deg som vil kjøpe noe annet enn blomster begynner det å bli knapt med tid, spesielt når gavemottageren befinner seg i et annet fylke. For deg som fremdeles har penger igjen på kortet, er det imidlertid alltid håp!

Når gode råd er dyre er det på tide å finne ut hvor langt de ulike butikkene er villige til å yte ekstraservice. Tar du ringerunden vil du fort finne ut hvilke butikker som er til å stole på i et knipetak!

Vi ringte til urmaker Chrono Rindal i Trondheim (Dronningens gate 20, tlf: 73525860), og spurte om det var mulig å be butikken om å plukke ut en gave, for så å betale med kredittkort over telefonen.

I følge Rindal er dette helt i orden, selv om han innrømmer at dette ikke er vanlig praksis.

Du forteller den ansatte i butikken hva du er ute etter, og hvilken pris du er villig til å betale. Etter at dere har blitt enige om vare og pris, oppgir du kredittkortnummeret ditt til butikken. Varen pakkes inn, og legges klar til avhenting.

Vips har du kjøpt og betalt årets julegave, det eneste som gjenstår er å be gavemottageren om å dra til butikken og hente julegaven. Det bør være like enkelt som å dra på postkontoret!

Hvis du følger denne framgangsmåten får gavemottageren også mulighet til å se over gaven i butikken. Faller ikke gaven i smak, vil han eller hun kunne bytte varen med en gang.

Vil du virkelig skjemme bort din gavemottager kan du i tillegg ringe til et lokalt budbilbyrå, og få dem til å levere gaven for deg.

Julegaver hos Haakon Rett hjem!

I tillegg til å levere matvarer har Haakon Rett hjem opprettet en egen kategori kalt "NonFood". Som navnet tilsier kan du her kjøpe varer som du normalt ikke vil forbinde med Hakon Rett hjem.

Her finner du blant annet en Sony Playstation til 999 kroner, samt enkelte spill (for eksempel Ridge Racer 4 til 399.-), og kjøkkenkniver fra Fiskars til 695 kroner. De leseglade kan også få Grete Roedes beste oppskrifter til 148, eller Barnas store sang eller spørrebok til 99 kroner stykket.

Haakon Rett hjem leverer for tiden kun i Oslo, Bærum og Lørenskog. All utkjøring fra Haakon Rett hjem skal gå som normalt til og med den 23. desember. Ønsker du levering på lille julaften, må de ha din bestilling før kl. 11:00. For å være på din sikre siden vil vi likevel anbefale at du bestiller julegaven så fort som mulig.

Du betaler 59 kroner per levering hos Haakon Rett hjem, så husk å bestill mat samtidig.