Siste frist for BSU-sparing

Du kan overføre til og med nyttårsaften, her er bankenes frister.

Sparer du hele det tillatte sparebeløpet, gir dette et skattefradrag på 4.000 kroner. Foto: Per Ervland
Sparer du hele det tillatte sparebeløpet, gir dette et skattefradrag på 4.000 kroner. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du under 34 år og har en BSU-konto, er nyttårsaften siste frist for å overføre penger til kontoen og sikre seg fullt skattefradrag.

Har du derimot ikke vært i full jobb i 2013, bør du sjekke om det lønner seg før du overfører pengene.

> Du må spare tre ganger så mye

Nyttårsaften er siste frist

Når pengene må være overført BSU-kontoen varierer fra bank til bank. Vi har sjekket frister hos fem av bankene, hvor alle har siste frist på nyttårsaften, med litt forskjellige tidspunkt.

Samtidig påpeker Danske Bank at det likevel kan være for sent.

– Interne overføringer kan du foreta til midnatt 31. desember. Dette gjelder også BSU, men vi anbefaler alle BSU-kunder å overføre innen 27.desember for å være sikker på at det går gjennom, skriver Danske Bank i en mail til DinSide.

De andre fire bankene har følgende overføringsfrist på nyttårsaften: Nordea klokken 22:00, Sparebank 1 klokken 21:50, DNB klokken 14:30 og Skandiabanken klokken 21:50.

Som kjent gir sparing av 20.000 kroner i løpet av ett år, et skattefradrag på 4.000 kroner. Men det forutsetter at du har tjent nok i løpet av 2013.

Så mye må du tjene før BSU lønner seg

Du må nemlig ha en inntekt over 55.900 kroner for å benytte deg av hele skattefradraget. Har du inntekt under dette bør du heller ikke benytte BSU-ordningen fullt ut.

– Det er rett og slett dumt å spare i BSU hvis du ikke har høy nok inntekt til å bruke opp hele skattefradraget du får, har Joachim K. Johannessen, advokatfullmektig i Skattebetalerforeningen uttalt tidligere i en pressemelding.

Grensen for frikort er nemlig 39.950, og du bør altså tjene ytterligere 15.950 før du setter pengene på BSU-kontoen for at det skal være gunstig.

Her kan du lese flere saker om BSU og sparing