Siste frist for å binde renten

Vil du sikre deg Lånekassens historisk lave fastrente, er fristen for binding i dag.

Tirsdag 12. juni er siste frist for å velge fastrente på studielånet - om du tar sjansen.
Tirsdag 12. juni er siste frist for å velge fastrente på studielånet - om du tar sjansen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nylig kunne Lånekassen varsle om at de setter ned fastrenten fra og med 1. juli, som gir en historisk lav fastrente ved ti års binding.

LES OGSÅ:

Ifølge Lånekassen gjelder dette 271.000 kunder, og ønsker du å binde renten er siste frist i dag. Men lønner det seg å velge fastrente?

Så lav er den nye fastrenten

Fra 1. juli blir den flytende studielånsrenten stående på 2,575 prosent. Fastrentesatsene som Lånekassen tilbyr fra 1. juli, hvis du binder senest i dag, er:

  • Fastrente i tre år: 2,477 prosent
  • Fastrente i fem år: 2,575 prosent
  • Fastrente i ti år: 3,065 prosent

Ifølge Lånekassen er dette tidenes laveste ti-årsrente.

– Alle med studielån som enda ikke har bundet renten, bør virkelig bruke dagen til å tenke gjennom dette, sier forbrukerøkonom Christine Warloe i Nordea til DinSide.

Les også: Sliter du med nebetalingen av studiegjelda?

Tror ikke på enda lavere fastrente

Christine Warloe påpeker at den tiårige fastrenten er rekordlav, og at man har en historisk sjanse til å binde på et veldig lavt nivå. Og valg av fastrente er ifølge forbrukerøkonomen mer aktuelt for studielån enn andre lån.

– Lang bindingstid er spesielt aktuelt for studielånet fordi dette er det siste lånet man bør betale ned, understreker hun.

Warloe tror heller ikke Lånekasse-kundene kan forvente en lavere fastrente enn det som blir tilbudt fra og med 1. juli.

– Man har selvfølgelig ingen garanti for at renten ikke blir enda lavere ved neste periode. Men jeg hadde ikke vært så bekymret for det, ettersom vi her snakker om et veldig lavt rentenivå, sier Warloe.

Økonomer DinSide har snakket med tidligere, råder om å benytte perioder med lav flytende rente til å legge til side en økonomisk buffer, eller å betale ned ekstra på lånet, som kan være vel så gunstig som å velge fastrente. Og over tid har det historisk sett ikke vært lønnsomt å binde renten.

Derimot vil en binding av renten gi større forutsigbarhet. Her kan du lese mer om fordeler og ulemper ved å binde renten på et lån.

Les også: Slik kan Lånekassen kontrollere deg

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!