Single får 130.000 mer

Ved å følge våre økonomitips for single mennesker, kan du spare 129.000 kroner. Ja, du leste riktig - utrolige 129.000 blanke, norske kroner.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det sies at det er trendy å være singel. Ser man på økonomien til single mennesker, får man et annet inntrykk.

For er det noe som ikke er hipt, så er det å være blakk.

Med hodet på rett sted og tunga i den rette munnen, er det likevel mulig å få bedre råd som singel.

Mest å spare

Gå først på de store utgiftspostene som er store selv når du er singel, og se hva du kan kutte der. Dette vil variere fra person til person, men vi har funnet sparetips basert på eksempler som vi mener er representative for mange.

Først og fremst er det boligutgiftene. Ifølge Statistisk sentralbyrå bruker yngre, nyetablerte og enslige mellom 30 og 35 prosent av inntektene til å bo.

Spørsmålet du da må stille deg, er om du bo så sentralt, så fint og så dyrt. Og må du bo alene?

Jeg vil lese økonomitipsene for single

Spar enda mer

Et annet smertefullt tema er bilen. Mange vegrer seg for å kvitte seg med den, selv om de bor i store byer som Oslo og Bergen.

Der er kollektivtilbudet, om ikke alltid like pålitelig, så ihvertfall godt utbygget. De fleste klarer seg uten bil der. De sparer store penger selv om de tar drosje og leier bil i ny og né. Et annet alternativ er å dele en bil med andre.

Er du singel, behøver du kanskje ikke å ha både fasttelefon og mobiltelefon. De faste avgiftene er blitt såpass høye at mange sparer penger på kun å ha mobil. Og enda mer på å bytte mobilabonnement.

Mindre slunken

Også på strømregningen, som er er blitt høyere takket være høye strømpriser, kan du spare penger. Trikset er å snu ryggen til de dyre strømleverandørene.

Flytter du i i tillegg boliglånet (dersom du har kjøpt bolig) til en billigere bank, blir lommeboka enda mindre slunken. Prisforskjellene på bankgebyrer er dessuten enorme i Norge.

Sist, men ikke minst, er det smart å benytte seg av venner og bekjentes kompetanse. Dere kan bytte tjenester som oppussing og barnepass.

Ta meg til økonomitipsene for single