Silicea brosjyre

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Silicea - kiselsyre med helbredende virkning

Forord

Kjære leser

Dettet heftet om Silicea forteller om kiselsyrens innvirkning på organismen og dens effekt på mange forskjellige lidelser.

Den berømte biologen og kjemikeren Louis Pasteur Karakteriserte kiselsyren til å spille en stor rolle i fremtidens sykdomsbehandling . Dette ble bekreftet i 1972 der University of Columbia offentliggjorde omfangsrike undersøkelser omkring livsnødvendigheten av å få tilført silisium i en opptagelig form.

I dag anvendes Silicea, kiselsyre i flytende form, både inn- og utvortes av tusenvis av mennesker. Heftet her forsøker å gi et bedre innblikk i Silicea sine uttallige og bredspektrede virkeområder.

God fornøyelse!

Kiselsyre

Et livsnødvendig grunnstoff
I naturen finnes det et stoff som er av elementære betydning for alle levende organismer: kiselsyre. Kiselsyre er en vannholdig forbindelse mellom ilt og silisium (kjemisk betegnet som silisiumdioksid). Man fant først for noen år siden ut av at silisium hører til de essensielle, dvs. livsnødvendige grunnstoffene.

Naturen har fremstilt kiselsyre i millioner av år, noe som kommer til syne på skjønneste vis når man tenker på at for eksempel klare bergkrystaller, fiolett ametyst, gul citrin og glitrende opal alle inneholder kiselsyre.

Det er først og fremst USA og Sovjetunionen som har foretatt vitenskapelige undersøkelser av kiselsyre, men man har også gjort positive medisinske erfaringer med kiselsyre som naturmedisin.

Nøkkelen til sunnhet
Kiselsyre er av stor betydning for levende organismer som mennesker, dyr eller planter.

I planteriket finnes kiselsyre først og fremst i rettoppstående gress; agerpadderokk, padderokk og korn (oppbygnings- og avstivningsfunksjon).

Hos dyr er det for eksempel påfallende at 70 % av fuglenes fjær består av kiselsyre. Generelt har kiselsyre altså den funksjonen at det støtter og avstiver vev og gir styrke og motstandskraft. I menneskekroppen finner vi først og fremst kiselsyre i bindevev, hud, hår, negler og tenner samt i knoklene og blodet. Kiselsyre inntar en form for nøkkelposisjon, den støtter bindevevet, er med til å bygge opp knoklene, bidrar til kroppens evne til å binde vann og aktiverer kroppens immunforsvar som beskytter mot infeksjoner og miljøgift. Derfor er kiselsyre i dag viktigere enn noensinne.

Kiselsyremangel og eventuelle følgevirkninger
Som i ethvert kolloidalt (dvs fint fordelt, geléaktig) system er kiselsyren i menneskets organisme underlagt en aldringsprosess. Derfor skal man hele tiden tilføre ny kiselsyre. I den daglige kosten får vi ikke alltid dekket behovet for ny kiselsyre, fordi man i dag ofte spiser for lite av de kiselsyreholdige plantene eller at disse også er dyrket på mineralfattig jord. Ofte har det også vært vanskelig å oppdage og utnytte den kiselsyren maten inneholder i tilstrekkelig grad.

Følgene blir: Mangelsymptomer som man både merker og ser, ofte som følge av forstyrrelser i stofftransporten og stoffskiftet i bindevevet. Her bidrar kiselsyren især til å forbedre bindevevsproteinenes evne til å binde vann og skaper således forutsetning for at stoffskiftet fungerer godt.

Silicea til inn- og utvortes bruk
Før i tiden da man ikke kjente kiselsyrens funksjon i menneskekroppen, ofret man ikke dette stor oppmerksomhet. Det var ikke tale om noen medisinsk anvendelse. Dette endret seg da det ble utviklet spesifikke kiselsyrepreparater.

De brukes enten som kosttilskudd, dvs. for å forebygge elle avhjelpe kiselsyremangel og eventuelle følgevirkninger, eller direkte som behandling for visse lidelser.

Silicea anses for å være et preparat med stort erfaringspotensiale og det er samtidig det mest solgte kiselsyrepreparatet. Dets koloidale ,dvs. fint fordelte, gelèaktige, form gir kroppen gode muligheter for å ta opp den aktive kiselsyren. Samtidig gjør formen det mulig å anvende Silicea både inn- og utvortes. Denne usedvanlige fordelen gjør anvendelsesområdet større og Silicea mer virksomt.

Silicea sitt virkeområde:
· Akutt behandling: ut- og innvortes betennelse
· Forebyggende kosttilskudd: bindevev, hud, hår, negler
· Basisbehandling: til aktivering av immunforsvaret

Tredobbelt virkning
De som bruker Silicea blir alltid overrasket over hva produktet hjelper mot. Spekteret for Silicea sin virkning rekker faktisk helt fra akutt behandling (i form av hurtig lindring av avhjelpning av betennelsesaktige hudirritasjoner og sår eller irritert mage-/tarm system) og anvendelse som forebyggende kosttilskudd (for å styrke bindevev, hud, hår og negler) til å fungere som biologisk basisbehandling.

Rent medisinsk finnes det en logisk forklaring på denne multi-faktor-virkningen , dvs. samtidig virkning på flere forskjellige områder. Det er nemlig stoffet kiselsyre som spiller den avgjørende rollen i forbindelse med samtlige anvendelsesmuligheter. Billedlig talt danner kiselsyren enkelte molekyler en støttende struktur som strammer og avstiver vevet. Det lykkes best de stedene hvor det skjer en utskiftning av vev og cellefornyelse.

Prinsippene for virkningen ved betennelsesaktige tilstander både inn- og utvortes er: For det første binder kiselsyren bakteriene, sårvesker etc. som forårsaker betennelsen og uskadeliggjør dem. For det andre stimulerer kiselsyren dannelsen av nytt vev som fremmer sårhelingen og minsker risikoen for arr. Den tredje virkemåten innebærer en forsterkning av immunforsvaret: Kiselsyre medvirker til å aktivere fagocytterne (cellespiserne) en slags sunnhetspoliti i blod og lymfesystem, som dreper vira og bakterier og derved øker motstandskraften mot infeksjoner.

Prinsippet for kiselsyrens virkning er det samme selv ved forskjellige anvendelser:
- den store bindeevnen virker strukturdannende, støtter således bindevevet og stimulerer cellestoffskiftet. Ved betennelse binder kiselsyren de bakteriene, fremmedlegemer etc. som forårsaker betennelsen og fremmer sårhelingsprosessen

- Proteinmolekyler bindes og holdes sammen av
- Kiselsyremolekyler.

Basisbehandling
Færre midler med større virkning
Silicea er et basisbehandlingsmiddel som virker i bredden, og som oppfyller et av de kravene som hele tiden stilles til legemidler. Vi må finne frem til midler som er mindre i antall, men hvor dets virkningsområde til gjengjeld blir stadig større .

Inntakelse av Silicea som forebyggende kosttilskudd sikrer tilstrekkelig tilførsel av kiselsyre, som har en positiv virkning på hud, hår, negler og bindevev samt styrker immunforsvaret. Du merker det selv, og andre kan også se det på deg.

Silicea virker med det samme ved alle former for betennelsestilstander, sår og irritert hud, hals, munn og svelg eller mage-/tarmsystem. Dermed gir Silicea langtidsvirkning og førstehjelp på en og samme tid. Silicea er derfor egnet til bruk som en naturlig hjelp til hele familien og bør ikke mangle verken i medisinskapet eller i familiens reiseapotek.

Kiselsyrens brede, biologiske virkning beskytter, lindrer og avhjelper de forskjellige følgene av kiselsyremangel og betennelser.
- Svekket immunforsvar Fare for infeksjoner
- Munnhule- og halsbetennelse
- Skjøre negler
- Solbrenthet Innsektbitt Kløe
- Mindre uhell med betente skrubbsår og hudavskrapninger
- Slapp hud
- Betennelser i mage- og tarmsystem
- Slapphet i binde- og støttevev
- Løs og slapp hud
- Urenheter og betennelser i huden
- Hårtap

Akutt behandling
Følgende hverdagslidelser er oftest ledsaget av lokale betennelser. Her hjelper Silicea hurtig.

Små sår - hudavskrapninger
Ved mindre uhell med sår og hudavskrapninger gir Silicea hurtig og sikker lindring. Det virker kjølende, forebygger betennelser, stanser blødninger og fremmer en hurtig lukning av såret. Dannelsen av ny hud fremmes likeledes.
Anvendelse
Til omslag eller forbindinger anvendes Silicea rent eller fortynnet med vann. Omslaget/forbindingen skiftes ut eller fuktes på ny utenfra ved inntørring.

Hvis det ikke er bruk for forbinding påføres Silicea ufortynnet på det beskadigede hudområdet. Etter inntørring fjernes restene og behandlingen gjentas.

Forbrenninger -
Ved forbrenninger er Silicea sin kjølende virkning spesielt behagelig. Også kløe lindres hurtig og helingsprosessen fremskyndes av det virksomme stoffet, kiselsyre. Likeledes aktiveres dannelsen av ny hud.
Anvendelse
Påføres direkte på det beskadigede hudområdet. Til omslag eller forbindinger anvendes Silicea rent eller fortynnet med vann og forbindingen fuktes på ny utenfra ved inntørring.

Innsektsbitt
Innsektsbitt noe som oppstår hyppig i fritiden kan lett behandles med Silicea, og med gode resultater. Kiselsyren kjøler det beskadigede hudområdet, lindrer betennelser og mildner således smerte og kløe.
Anvendelse
Silicea påføres rent eller fortynnet med vann på stedet hvor man har blitt bitt. Dette gjentas flere ganger.

Solbrenthet
Brennende ------------- har fordervet mange sine feriegleder. Men det behøver ikke være slik! Silicea sin kjølende og kløestillende virkning gir hurtig lindring. Dessuten fremskynder kiselsyren helingsprosessen.
Anvendelse
Påføres rent eller fortynnet med vann, gjentas flere ganger.

Kiselsyre med det livsnødvendige grunnstoffet silisium, man merker virkningen, man ser virkningen.

Munn og tannkjøtt
I forbindelse med munnhygiene har Silicea vist sin viktighet. Ved blemmer på leppene, mindre betente områder i munnhulen, blødende tannkjøtt, betennelsesaktige trykksår fra proteser, etc virker balsamen betennelsesforebyggende, stabiliserer vevet og fremskynder således helingen.
Anvendelse
Smør på blemmene. Dette gjentas flere ganger etter inntørring. Skyll munnen med en Silicea blanding (fortynnet med vann i forholdet 1:3) etter hvert måltid, men husk å skylle etterpå rikelig med vann.
Et lite tips:
Silicea tannpasta har vist seg å være velegnet til tannpleie og forebyggelse av parodontose og karies. Den inneholder kiselsyre og er fri for skumstoff og konserveringsmidler.

Lidelser i mage-/tarmsystem
Silicea lindrer hurtig og merkbart selv så ubehagelige lidelser som halsbrann, betennelsesbetingede magesmerter, slimhinnebetennelse og tarmirritasjoner med diaré. Her binder kiselsyren giftstoffene og letter deres utskillelse.
Anvendelse
Det inntas 1 spiseskjefull Silicea blandet med lunket vann eller te. Ved vedvarende lidelser gjentas dette hver /hver annen time. Ved betent mageslimhinne brukes Silicea om morgenen (2-3 spiseskjefulle til 1 glass lunkent vann eller kamillete).
Et lite tips:
Den endringen av kosten som man opplever i forbindelse med reiser og ferie gir ofte mage- og tarmirritasjoner. 1 spiseskjefull Silicea før hvert måltid forhindrer sådanne betennelsesaktige tilstander i mage-/tarmsystemet.

Urenheter i huden
På grunn av kiselsyrens betennelseshemmende og smertestillende virkning kan Silicea anbefales spesielt ved filipenser/akne, hudorm, blemmer og allergiske hudreaksjoner. Kiselsyre virker dessuten lindrende på kløe.
Anvendelse
Påfør Silicea på de angripede hudområdene og la der virke i 5-10 minutter. Spenningen som oppstår i huden er helt normal og fremmer virkningen. Deretter fjernes restene og behandlingen gjentas.

Kløe og blemmer
Irriterende kløe og betennelsesaktige blemmer reagerer positivt på behandling med Silicea. Det er især den kløelindrende og smertestillende virkningen som gjør seg gjeldende. Blemmer tørrer hurtig ut og heler derfor hurtigere.
Anvendelse
Blemmene smøres flere ganger daglig med Silicea, etter inntørring gjentas behandlingen et par ganger. Kløende hudområder behandles med Silicea, rent eller fortynnet med vann.

Betennelsesaktige irritasjoner i mage og tarm opptrer ofte uventet. Silicea hjelper deg hurtig, med stoffet kiselsyre.

Forebyggende behandling
De viktige funksjonene kiselsyren har i organismen krever at man får tilført tilstrekkelige mengder av for å unngå kiselsyremangel og eventuelle følgevirkninger.

Slapt bindevev og eventuelle følgevirkninger
Slapt bindevev skyldes i mange tilfeller mangel på kiselsyre. Kiselsyren sørger for at stofftransporten i bindevevet fungerer, i det den fremmer en god vannbinding og utblødning av proteinene. Da kiselsyren foreldes i organismen som i ethvert kolloidalt system og ikke alltid tilføres i tilstrekkelige mengder gjennom kosten, bør man supplere med kiselsyre i form av Silicea for å forebygge og utlikne et eventuelt underskudd.
Anvendelse
1 spiseskjefull daglig i lengre tid styrker bindevevet og medvirker til å unngå følgeskader.

Svake ledd og belastningsskader
Ved svake og beskadigede leddbånd og diskuser, det være seg betinget av slitasje eller alderdom, anbefales det å anvende Silicea som forebyggende kosttilskudd. Kiselsyre understøtter leddbåndenes og diskus`ernes funksjon, demper lidelsen og forebygger følgeskader, likesom kiselsyre også kan ha en positiv innflytelse på holdningsfeil som er betinget av kiselsyremangel.
Anvendelse
I minst tre måneder inntas daglig 1 spiseskjefull Silicea fortynnet med te eller med yoghurt.

Hårtap
Hårtap som ofte opptrer hos kvinner kan i mange tilfeller være et tegn på kiselsyremangel. I disse tilfellene kan det styrke hårveksten og forebygge uønsket hårtap, hvis man i rett tid begynner å anvende Silicea som forebyggende kosttilskudd.
Anvendelse
Innta daglig 1-2 spiseskjefull Silicea i en periode på minst 3 måneder.

Skjøre negler
Skjøre finger- og tånegler kan være et tegn på kiselsyremangel. Da kiselsyre virker strukturdannende på negler kan inntakelse av Silicea anbefales.
Anvendelse
I en lengre periode inntas hver dag 1 spiseskjefull Silicea fortynnet med te eller vann.

Silicea inneholder bl.a. kiselsyre med mange gode egenskaper for hud, hår og negler.

Slapp hud
Løs og slapp hud kan være et tegn på kiselsyremangel. Dette naturlige stoffet har nemlig evnen til å binde vann i vevet og forebygger dermed at huden blir slapp for tidlig. Derfor egner Silicea seg også til behandling og forebygging av slapp og for tidlig eldet hud.
Anvendelse
For å få tilført tilstrekkelig med kiselsyre anbefales det daglig å innta 1-2 spiseskjefull Silicea i minimum 3-4 måneder.

Aldring og alderdomsbetingede lidelser
Aldring skal verken kunne merkes eller ses for tidlig. I de tilfellene der alderdomsbetingede lidelser skyldes kiselsyremangel kan behandlingen bestå i langvarige inntakelser av Silicea, i det stoffet kiselsyre inngår aktivt i mange prosesser.
Anvendelse
Innta daglig 1 spiseskjefull Silicea fortynnet med te i en periode på flere måneder.
Knoklenes oppbygning
Kiselsyre utøver en såkalt bukseringsfunksjon i forbindelse med kalsium tilførselen til knoklene.
Anvendelse
Innta daglig 1 spiseskjefull Silicea i en tid.

Kroppens eget forsvar styrkes
Aldri før har vårt bindevev vært utsatt for større belastninger enn i dag i vår industrialiserende og miljøbelastende tidsalder. Kroppens eget immunforsvar minskes med tiltagende bindevevsbelasting, men kan styrkes ved hjelp av det biologiske stoffet kiselsyre. Kiselsyre fremmer dannelsen av fagocytter (cellespisere som uskadeliggjør fremmedlegemer og bakterier, etc. som forårsaker betennelse) og lymfocytter (en art av hvite blodlegemer). Disse to slags cellene er viktige for kroppens eget immunforsvar og gjør oss mindre mottagelige for infeksjoner og miljøgift.
Anvendelse
1 spiseskjefull Silicea daglig. Ved kiselsyremangel og eventuelle følgevirkninger anbefales det ofte å innta Silicea i lengre tid. I den forbindelse er det godt å vite at det hittil ikke har vist seg å være noen sunnhetsmessig risiko forbundet med vedvarende bruk av Silicea (det er ikke konstatert noen bivirkninger).

Hud, hår og negler er avhengige av kiselsyre. Hvis man mangler kiselsyre vil det ha synlige følger.

Forsøk med Silicea

Pasientforsøk
De følgende pasientforsøkene er gjennomført med Silicea. Produktet ble valgt fordi det inneholder kiselsyre i en fint fordelt kolloidal form.

I denne kolloidale formen opptas og utnyttes kiselsyren optimalt av organismen.

100 ml Silicea inneholder 2,8 g kiselsyreanhydrid i utfellet form som har en stor reaksjonsaktiv overflate.

I undersøkelsen deltok i alt 73 pasienter: 39 kvinner (53,42 %) og 34 menn (46,58 %). Den yngste pasienten var 24 år og den eldste 76 år. Gjennomsnittsalderen var 52,37 år. Behandlingen varte i 14 dager til 4,25 måneder. I gjennomsnitt varte behandlingen i 1,97 måned. Silicea ble ordineret på bakgrunn av nedenfor stående diagnoser.

Diagnose:
Åreforkalkning og evt. følgevirkninger 14 pasienter 19,18 %
Bronkiekatarr og bronkitt 9 pasienter 12,33 %
Forkjølelse, hoste og strupekatarr 14 pasienter 19,18 %
Bindevevssvakheter 5 pasienter 6,85 %
Lymfatisme, lymfatisk diatese 3 pasienter 4,11 %
Munnslimhinne-, tannkjøttsblødning og
tannkjøttsvinn 9 pasienter 12,33 %
Oppblåsthet, diaré 6 pasienter 8,22 %
Hud-, hår og neglesykdommer, læsioner 13 pasienter 17,80 %

Antall pasienter totalt 73 pasienter100 %

Dose
Silicea ble i forsøkene fordelt som følger:

Innvortes:
Dagsdose:
1 spiseskjefull Silicea i litt vann 1-2 x daglig.

Symptomer:
· Bindevevssvakheter
· Bronkitt
· Bronkiekatarr
· Hoste
· Hud-, hår- og neglesykdommer
· Lymfatisme
· Lymfatisk diatese (anlegg for)
· Åreforkalkning

Akutte symptomer:
Ved akutte mage- og tarmforstyrrelser: 1 spiseskjefull ufortynnet Silicea annen hver time. Inntas inntil bedring er inntruffet, deretter se: daglig dose.

Utvortes:
Daglig dose:
Direkte på huden: Ufortynnet Silicea påføres 1-3 ganger daglig.

Til forbindinger og omslag:
Silicea fortynnet med vann (1:3) påføres 1-4 ganger.

Ved forkjølelser:
Silicea ufortynnet eller fortynnet med vann (1:2) inhaleres 3-6 ganger daglig.

Til gurgling og munnskylling:
Silicea fortynnet med vann (1:3) 2-4 ganger daglig.

Symptomer:
· Forkjølelse
· Hals- og strupekatarr
· Hudsykdommer
· Læsioner
· Munnslimhinnen
· Tannkjøttsbetennelse
· Tannkjøttssvinn

Forsøkresultat
Hos 64 pasienter (86,67 %) oppnås det med Silicea særdeles gode resultater. Hos 7 pasienter (9,59 %) var det behandlingsmessige resultat noenlunde og kun i 2 tilfeller (2,74 %) kunne ingen bemerkelsesverdig virkning registreres. Se det samlede resultat nedenfor.

Forsøkresultatene viser helt klart at Silicea har en virkning som ligger over gjennomsnittet innenfor rammene av dette forsøks anvendelsesområdet. Ved dette forsøket bør virkningen ved slimhinnebetennelser i de øvre luftveiene, munnen og ved tannkjøttbetennelser spesielt framheves, da det her oppnås meget gode resultater.

Alle pasienter tålte særdeles godt og det oppsto på ingen måte uønskede bivirkninger ved behandlingen, heller ikke ved langtidsbehandling. Andre legemidler som kunne ha innflytelse på forsøkresultatet ble ikke sortert og heller ikke brukt av pasientene som selvhjelp. Se utdrag av behandlingsforløp og resultater på utvalgt tilfeller på de etterfølgende sider.

Forsøkresultat
Særdeles god virkning 13 pasienter 17,80 %
God virkning28 pasienter 33,36 %
Tilfredsstillende virkning 23 pasienter 31,51 %
Noenlunde virkning 7 pasienter 9,59 %
Ingen bemerkelsesverdig virkning 2 pasienter 2,74 %

Antall pasienter totalt 73 pasienter100 %

Utvalgte behandlingsforløp:

Tilfelle nr 1 Kvinne 63 år
Initialer: J. O.
Hos pasienten er det frem for alt tale om kronisk trykk i hodet, svimmelhet og søvnforstyrrelser. Dessuten har pasienten kronisk kalde føtter og høyt blodtrykk.
Diagnose:
Arteriesklerose med hypertoni (forøket spenning).
Behandling:
1 spiseskjefull Silicea 2 x daglig i 2 måneder.
Forløp:
I starten forbedres blodgjennomstrømmingen i beinene og svimmelheten fortager seg. Etter ca. 1 måneds behandling forsvinner trykket i hodet og søvnen og blodtrykket normaliseres. Under den videre behandlingen stabiliseres behandlingen, slik at det ved avslutningen av behandlingen kun er snakk om meget lette besværligheter.
Bedømmelse:
Godt behandlingsresultat

Tilfelle nr 2 Mann 60 år
Initialer: M. O.
Pasienten har i de siste 10 årene lidd av hyppig tilbakevendende mavesår og kronisk forøket mavesyreproduksjon. Legen anbefaler kirurgisk behandling som en siste utvei, men pasienten nekter å la seg legge inn.
Diagnose:
Hyperacides ulcus ventricule (forøket syreinnhold med sår i mavesekken).
Behandling:
1 spiseskjefull Silicea 2 x daglig i 10 uker
Forløp:
Allerede etter den første uken gir pasienten uttrykk for at han opplever en tydelig bedring av sine lidelser. I det videre forløpet blir symptomene stadig mindre og etter endt behandling er lidelsene vekk. Dette blir bekreftet av legen ved en røntgendiagnose.
Bedømmelse:
Særdeles godt behandlingsresultat.

Tilfelle nr 4 Kvinne 36 år
Initialer: R. K.
Pasienten viser allerede ved sitt utseende typiske bindevevssvakheter. Har tendens til forstuinger, forstrekninger og klager over ryggsmerter (dårlig holdning), skjøre negler og tynt hår. Har problemer med å greie gjennom håret. Dessuten har pasienten åreknuter og får infeksjon i luftveiene.
Diagnose:
Disponert bindevevssvakhet.
Behandling:
2 spiseskjefulle Silicea 1 x daglig i 3 måneder.
Forløp:
I de første ukene inntrådte som forventet ingen påviselig bedring. Etter 6 uker har neglene fått mer fasthet og håret har blitt kraftigere. Under det videre forløpet forsterkes denne virkningen. Ryggsmerter og åreknuter forsvinner og pasienten får ikke lenger forstuinger og forstrekninger
Bedømmelse:
Godt behandlingsresultat

Tilfelle nr 9 Mann 60 år
Initialer: G. A.
Pasienten har tendens til tannkjøttsblødning og -svinn.
Diagnose:
Kronisk paradentose med blødninger.
Behandling:
Det gurgles med 1 spiseskjefull Silicea fortynnet med 3 deler vann. Morgen og kveld tannkjøttmassasje med 1 spiseskjefull ufortynnet Silicea. Varighet 2 måneder.
Forløp:
Etter 3 uker er det ingen tannkjøttsblødning mer. Etterpå skjer det også en bedring mht. tannkjøttssvinnet. Tannkjøttet blir fastere og blodgjennomstrømmingen bedres.
Bedømmelse:
Godt behandlingsresultat

Tilfelle nr 10 Kvinne 58 år
Initialer: L. W.
Pasienten klager over hals- og svelgesmerter (sterk rødmen i svelget) og noe hoste.
Diagnose:
Akutt svelgkatarr
Behandling:
Det gurgles med 1 spiseskjefull Silicea fortynnet med 3 deler vann 4 x daglig i 24 dager.
Forløp:
Det skjer hurtig en bedring som fortsetter sakt men sikkert. Etter endt behandling har pasienten ingen lidelser mer.
Bedømmelse:
Særdeles godt behandlingsresultat

Tilfelle nr 13 Mann 48 år
Initialer: H. A.
Pasienten klager over kolikkaktige smerter i magen og føler seg meget oppblåst. Har en hyppig veksel mellom diaré og forstoppelse. Avføringen har ofte spor av slim.
Diagnose:
Kolitis mukosa (tykktarms- og slimhinnebetennelse).
Behandling:
I starten 1 spiseskjefull ufortynnet Silicea hver 2. time. Fra 3. dagen 1 spiseskjefull i litt vann 2 x daglig i 2 måneder.
Forløp:
De akutte symptomene med en heftig følelse av å være oppblåst bedrer seg i løpet av to dager, så tydelig at dosen kan normaliseres. Under det videre forløpet blir kolikken og følelsen av å være oppblåst merkbart mindre. Etter 5 uker er avføringen normal. Ved endt behandling opptrer kun til tider lettere lidelser.
Bedømmelse:
Godt behandlingsresultat

Tilfelle nr 18 Kvinne 54 år
Initialer: T. L.
Pasienten er i behandling av en annen årsak, men f år en forbedring på den ene hånd og blir derfor også behandlet for denne.
Diagnose:
1. grads forbrenning
Behandling:
1 del Silicea fortynnes med 3 deler vann og smøres på 3 x daglig i 15 dager.
Forløp:
Allerede få timer etter den første behandlingen inntreffer er det en tydelig smertelindring. I det videre forløpet heler forbrenningen uten gener.
Bedømmelse:
Godt behandlingsresultat

Tilfelle nr 21 Kvinne 49 år
Initialer: E. N.
Pasienten har tendens til sterk kløende hudallergi med rødme og blemmedannelse.
Diagnose:
Allergisk utslett
Behandling:
De angrepne hudområdene smøres med ufortynnet Silicea 3 x ganger daglig i 18 dager.
Forløp:
Kløen forsvinner omgående. Under det videre forløpet forsvinner litt etter litt rødmen og blemmene også.
Bedømmelse:
Særdeles godt behandlingsforløp

Tilfelle nr 28 Mann 59 år
Initialer: H. D.
Siden en forkjølelse for ca. 8 måneder siden har pasienten lidd av en hardnakket hoste. Det er spesielt om morgenen han hoster (det kommer ofte med slim). Ingen feber.
Diagnose:
Bronkiekatarr (slimhinnebetennelse i bronkiene).
Behandling:
1 spiseskjefull Silicea 2 x daglig i 5 uker.
Forløp:
Allerede etter en uke tilkjennegir pasienten en begynnende bedring av hosten. Under det videre forløpet forsvinner symptomene fullstendig. Etter 5 uker er han helbredet og behandlingen er innstilles.
Bedømmelse:
Særdeles godt behandlingsresultat

Tilfelle nr 35 Kvinne 31 år
Initialer: S. F.
Pasienten har i noen måneder lidd av kraftig halsbrann. Det er påvist økt mavesyreproduksjon der årsaken ikke lar seg tilstrekkelig forklare.
Diagnose:
Hyperaciditet (forøket syreinnhold i mavesekken) med mistanke om kronisk mavenervøsitet.
Behandling:
1 spiseskjefull Silicea hver middag i peppermyntete.
Forløp:
Halsbrannen forbedrer seg lynhurtig, faktisk allerede på den tredje behandlingsdagen. Etter 1 måneds behandling angir pasienten at hun er kvitt sine lidelser.
Bedømmelse:
Særdeles godt behandlingsresultat

Tilfelle nr 37 Kvinne 41 år
Initialer: S. U.
Pasienten føler seg ofte oppblåst og har uregelmessig avføring med tendens til forstoppelse. Symptomene er til dels betinget av ernæringen. Det har blitt gitt medisin fra legen med mistanke om en bakteriell symbioseforstyrrelse, men uten nevneverdig bedring. Inntakelsen av hørfrø hjalp ikke på forstoppelsen.
Diagnose:
Meteorismus (luftansamling i tarmene) med forstoppelse.
Behandling:
1 spiseskjefull Silicea 2 x daglig i 6 uker.
Forløp:
Etter annen uke inntreffer den første merkbare lindringen av den oppblåste magen. Dessuten normaliseres avføringen og etter endt behandling er forstoppelsen vekk. Følelsen av å være oppblåst viser seg meget sjeldent.
Bedømmelse:
Godt behandlingsresultat.

Tilfelle nr 51 Kvinne 68 år
Initialer: B. W.
Pasienten klager over søvnforstyrrelser, svimmelhet og hyppige trykk i hodet. Lettere leggsmerter ved lengre gåturer.
Diagnose:
Arteriesklerose (åreforkalkning).
Behandling:
1 spiseskjefull Silicea 1 x daglig i 6 uker.
Forløp:
Svimmelheten og trykket i hodet forsvinner i løpet av 3 uker. Søvnforstyrrelsene er vesentlig mindre og kan betegnes som nesten normale. Behandlingen har ingen virkning på legesmertene. Pasienten er meget tilfreds med behandlingen.
Bedømmelse:
Tilfredsstillende behandlingsresultat

Tilfelle nr 63 Mann 39 år
Initialer: B. V.
Pasienten har i flere måneder lidd av kronisk håshet og ingen behandling har inntil nå kunnet hjelpe.
Diagnose:
Kronisk laryngitis (strupehodebetennelse).
Behandling:
Gurgle med 1 spiseskjefull Silicea fortynnet med 3 deler vann 2 x daglig. Dessuten inntas 1 spiseskjefull Silicea 2 x daglig i 4 uker. Forløp:
Allerede den første uken skjer den en bedring som hastigt fortsetter. Etter behandlingens slutt har pasienten fortsatt håsheten, men kun når stemmen overanstrenges. Ellers er lidelsen vekk.
Bedømmelse:
Godt behandlingsresultat.

Tilfelle nr 67 Mann 44 år
Initialer:
H. R.
Pasienten har blitt kraftig solbrent, spesielt på skuldre, bryst og rygg.
Diagnose:
Solbrent
Behandling:
De angrepne hudområdene smøres med 2 spiseskjefull Silicea fortynnet med 3 deler vann 2 ganger daglig.
Forløp:
Smertene forsvinner nesten omgående. Etter to dager er solbrentheten helet.
Bedømmelse:
Særdeles godt behandlingsresultat.

Kiselsyre er viktig
Allerede for mer enn 100 år siden betegnet Louis Pasteur kiselsyre til å spille en stor rolle i forbindelse med behandling . Med disse ordene forgrep han det som den seneste forskning helt og holdent har bekreftet.

I 1972 viste omfattende undersøkelser ved University of Columbia (USA) at silisium er livsnødvendig. Dette erkjente man også i 1975 ved silisium forskningssenter i Sovjetunionen (Voronkov: i mellomtiden mer enn 6.000 utgivelser): Uten silisium kan det ikke eksistere organisk materiale eller levende organismer . Derfor er det ytterst viktig at man i tilfelle av silisiummangel atter får tilført kiselsyre, som er en naturlig silisiumforbindelse. Det kan skje i form av kiseljord, pulver, te eller tabletter. Eller i den formen som Silicea har og som især kan anbefales fordi den passer spesielt godt til menneskets organisme, nemlig kolloidalt dvs. som gelé.

En spesiell fordel ved å innta silisium som gelé er at frisk utfelt kiselsyre, som er fint fordelt og aktivt opptas lettere, utnyttes bedre og anvendes mer allsidig av kroppen.

Hovedprinsippene for Silicea er at det skal være naturlig, virksomt og forligeligt.

De resultatene som er oppnådd ved anvendelse av Silicea fremgår dels av objektive målresultater, og dels som subjektive vurderinger foretatt av tusenvis av forbrukere som har hatt gode erfaringer med Silicea.