Sigaretter med kanonrabatt!

Hva sier du til sigaretter til en tredjedel av norsk pris. Det får du - via Internett. Aberet er at du må til Sverige å hente dem. Ifølge tollreglene kan du heller ikke kjøpe mer enn en kartong per person.

Sigaretter med kanonrabatt!

  1. Hva smaker den?
  2. Her bestiller du

Landets første Euro Club er åpnet i Fredrikstad. Nå følger Sarpsborg, Moss, Oslo og Sandefjord etter.

- Mange misliker å stå i kø i stuvende fulle forretninger i Sverige. Her kan du studere varer og priser i ro og mak, unntatt ferskvarer. Deretter kan du bestille via vår PC. Dagen etter kan du hente dem i vår butikk i Sverige, sier Øyvind Skjøren, kommisjonær for svenskeide Euro Club i Fredrikstad.

Skjøren får provisjon av de bestillinger han formidler.

Han har ikke opplevd noe rush de første 14 dagene, men det siger stadig inn flere kunder i det såkalte showroom i Fredrikstad.

Svenske Konsumentalliansen Nordic AB står bak fremstøtet for å trekke ytterligere grensehandlere til Sverige.

Har du ingen planer om å slutte og samtidig er glad i Sverige? Da bør du kjøpe Pegit!
Har du ingen planer om å slutte og samtidig er glad i Sverige? Da bør du kjøpe Pegit! Vis mer

Eget merke, 199 kroner kartongen!

Sigarettmerket Pegits er lokkevaren som Euro Club håper skal få fart på Internett-handelen. Sigarettene er produsert i Tyskland og en kartong koster 199 kroner. Over hundre kroner billigere enn normal svensk pris - over 300 kroner billigere enn i Norge.

På sikt skal Euro Club sette opp bussruter til forretningen. Den ligger på Stene, et par kilometer før avkjørselen til Strömstad på E6.

Euro Club har også søkt om å få formidle salg for Systembolaget, men søknaden er avslått.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi hoppar over de fordyrende mellomleddene, sier direktør Jan Malm. Sigarettene markedsføres under et eget merke, Pegit, skriver den svenske avisen Aftonbladet.

Løsning for nordmenn

7. mars omtalte Aftenposten Interaktiv det svenske Internett-selskapet Pegit Sweden AB som selger sigaretter for 19,90 for en 20-pakning. Det førte til en storm av nordmenn som ville handle sigaretter fra det svenske selskapet.

- Vi fikk reaksjoner på Aftenpostens omtale. Problemet var at vi ikke hadde laget noen løsning for nordmenn til å handle hos oss. Nå har vi det, sier Pål Malm i Pegit Sweden AB.

Han opplyser at problemene skyldtes at nordmenn har fem siffer i sitt personnummer, mens svenskene bare har fire. I tillegg ble det dyrt for nordmenn å overføre pengene til en svensk bank.

- Nå har vi åpnet konto i Sparebanken NOR i Oslo og lagt ut utleveringssteder langs grensen hvor de som handler kan velge å hente sigarettene, sier Malm.

Kun på Internett

De billige sigarettene er kun å få tak i på Internett.

- Det gjør vi for å holde prisen nede. Ved å kutte flere ledd med forhandlere blir det rimeligere. I tillegg regnes deler av tobakksavgiften ut i forhold til utsalgspris, sier Malm.