Shopping i Stavanger

Bli med og stem på Norges beste shoppingby. Denne uken har vi sjekket rikmannsbutikkene i Stavanger.

Vi forbereder oss til den dagen vi har penger på bok eller en rik mann tvinnet rundt lillefingeren og sjekker butikkene for eksklusiv shopping. Vi har her tatt med et utvalg av butikkene vi fant i Stavanger der vi godt kunne tenke oss å legge igjen en lønning eller to.

Shopping i Stavanger

Hugo og Donna


Hva er vel mer naturlig enn å begynne en real shoppingrunde med å se på klær? Med to kjøpesentre og et sentrum fylt av butikker burde ikke dette være noe problem, men vi ble mildt sagt skuffet. Etter å ha gått rundt i en time ender vi opp med kun en butikk i minnet. Rolfsen/Vanessa.

Rolfsen er en navnet på herreavdelingen, og Vanessa det tilsvarende for damer. Rolfsen fører merker som Boss, Sand og Gant. Ikke de dyreste, men altså heller ikke de rimeligste klærne. På Vanessa finner vi det som må være det største utvalget av DKNY-klær foruten i den rene Donna Karan butikken i Oslo. I tillegg til dette føres merkene Turnover og Sand.

Øyvind har funnet go'stolen
Øyvind har funnet go'stolen Vis mer

På shopping med gutta

Etter uttallige "bare gå inn du, jeg venter her jeg" kan jeg konkludere med en ting: Ta ikke med deg en gutt på handletur. Runden gjennom byens klesbutikker, gullsmeder og ikke minst skobutikker blir stadig avbrudt av spørsmål som:

- Burde vi ikke også se på motorsykler, og er det ikke snart på tide med lunsj...

Men Øyvind, som er min ledsager på turen, og jeg selv har ihvertfall en ting til felles, vi skulle gjerne fornyet boligen.

Derfor vandrer vi videre på jakt etter snasne interiørbutikker som kan gi oss et innblikk i hva kaksene pynter opp med i stuene sine.

Dene sofaen hadde passet mye bedre hjemme hos meg..
Dene sofaen hadde passet mye bedre hjemme hos meg.. Vis mer

Bønder i byen

Det viser deg fort at det å finne fine møbler i Stavanger absolutt ikke er noen kunst. I løpet av kort tid har vi funnet flere butikker fylt av saker og ting vi gjerne skulle tatt med oss hjem. Vår favoritt er helt klart Black&White Studio.

Her fører de italienske, danske og finske designmøbler, men hovedsakelig fra firmaet Ligne Rosée. I butikken møter vi innehaveren, Kate Kolstad, som forteller oss at butikken er del av en familiebedrift som også har en butikk i Bergen. Hun forteller om klare forskjeller mellom kundene i de to ulike byene:

- Her i Stavanger er gjennomsnittsalderen på kundene våre mye lavere enn i Bergen. Vi merker tydelig effektene av Stavanger som oljeby. Mange mennesker i 30-50 års alderen har god råd, mens de fleste bergensere med tilsvarende lommebok er fra 50 år og oppover.

Det er godt mulig at vi med tiden også får se Black&White i Oslo.

- I Oslo har dere flere kreative miljøer, med mennesker som legger større vekt på moderne design. Dette er miljøer vi savner både i Bergen og her, det er for mange bondegårder i området, sier Kolstad.

Rasta og kaffe

Om Stavangerfolket er mer stilfulle på håret enn resten av landets befolkning, kan vel diskuteres. Sikkert er det ihvertfall at de aldri trenger å tenke på hverken køer eller ventelister for å få frisørtime.

Shopping i Stavanger

Har du dårlig tid og må effektivisere, kan du her slå to fluer i en smekk og sitte på kafé og gå til frisøren samtidig.

Hos Frisør og Kaffebar i Kirkegaten er det frisør i den ene delen, og kafé i den andre. I kaféen kan du nyte mange sorter kaffe, eller prøve deg på en av de mange tapasrettene.

Er du tøffere og mer eksperimentell, kan du få ekte rastafletter i den afrikanske frisørensalongen N&N Classic.