Sexy peiskos

Du trenger ikke å ha stua full av gladfuru for å imponere med flammer. Du trenger ikke en gang ved. For hva sier du til en gasspeis med fjernkontroll? Dagens peiser gir nemlig ikke bare varme - de ser også bra ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hva koster moroa?

At prisen på familiens nye ildsted vil stige jo heftigere designet blir, kommer neppe som noen overraskelse. Modellene vi har sett på koster fra 12.000 kroner og oppover. Men husk at innkjøpsprisen ikke er alt. Også installasjonsprisen må tas med i betraktning.

Skal du kjøpe peis bør du derfor be om et totaltilbud på både ovnen og installasjonen.

Trykk her for å se bilder av peisene - samt prisene

Fyre med gass eller ved?

Gasspeiser er noe av det hotteste du kan smykke boligen din med, mener markedssjef i Dovre, Anette Solheim, som håper at denne type peiser vil øke totalmarkedet med inntil 10%.

Hos Peishuset mener de imidlertid at Norge ikke er riktig modne for gasspeiser.

- Det er fremdeles litt for tidlig for gasspeiser her på berget, sier Finn Wolnes fra Peishuset. Dette skyldes flere ting, men myndighetenes negative holdning til gass er nok en sterkt medvirkende årsak. I tillegg har enkelte også en ubegrunnet frykt for gasseksplosjoner.

- Installasjonsprisen ligger på rundt 4.000 kroner hos oss. Dette inkluderer utkjøring, demontering av eventuelt gammelt ildsted og selvsagt offentlig godkjenning av monteringen.

- Hos oss er det moderne ovner med bra design og høy varmeeffekt som selger mest. Og her er det mye flott å velge i. Et godt eksempel er Hwam Wall som allerede har blitt en av våre absolutte storselgere, avslutter Wolnes.

Trykk her for å se bilder av peisene - samt prisene

Bo Bedre

- Dagens peiskunder er stort sett mellom 30 og 40 år, og ønsker å få et møbel - i tillegg til en varmekilde. Og fremdeles faller de fleste ned på vedfyring, sier Amundsen fra Bo Bedre på Strømmen.

- Et av problemene med gass er at det er for dårlig distribusjon. Dette vil nok likevel endre seg over tid, spesielt ettersom flere nyoppførte boligfelter leveres tilrettelagt for gassfyring, sier Amundsen.

- Enkelte tror fremdeles at gassovnene avgir mindre varme enn vedovner. Her er det imidlertid liten grunn til bekymring. I praksis tviler jeg på om man vil merke forskjell.

Installasjon og modeller

En standard montering hos Bo Bedre på Strømmen ligger på 3.000 kroner, pluss frakt på rundt 500 - 1.000 kroner. I tillegg må du kanskje også ut med penger til gulvplater og røykrør.

- Hos oss selger vi ildsteder fra 11 forskjellige produsenter, og designmessig vil jeg gjerne trekke fram Scan-ovnene som du får fra rundt 12.000 kroner og oppover. Vil du derimot ha en ovn som holder lengst mulig på varmen, bør du velge en varmelagrende ovn i kleberstein. Utvalget er meget stort, og i bunn og grunn blir det nok likevel din smak og behag som avgjør valget, avslutter Amundsen.

Trykk her for å se bilder av peisene - samt prisene

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!