Sex-vett regler

For å få mest mulig ut av den, trenger seksualiteten visse kjøreregler. Her vil vi i ukene fremover viser deg de viktigste sex-vett reglene!

Seksualitet er en sentral drivkraft. Den påvirker følelsene våre, den påvirker hverdagen vår, store og små valg vi tar i livet, helsa vår og forholdet vårt til andre mennesker og til oss selv.

Seksualiteten er noe av det mest verdifulle vi har, den kan løfte oss opp, og den kan styrte oss ned. Men mange opplever også at seksualiteten blir frustrert, konfliktfylt eller smertefull.

Skal du få det beste ut av den, trenger seksualiteten visse kjøreregler, også for å unngå de negative konsekvensene seksualiteten kan få når den brukes med uvett.

I ukene fremover legger vi ut sex-vett regler, én for hver uke:

1. Verdsett deg selv og din egen kropp!
Du er verdifull, og kroppen din er til for at du skal kunne oppleve livet fullt ut! Kroppen er ikke bare et instrument, den er også tilstedeværelsen av deg som objekt og subjekt. Du må ta vare på deg selv og kroppen din for at du skal fungere godt på alle områder.

For å ta vare på deg og kroppen din som instrument må du passe på helsa di, at du får riktig næring, nok søvn og nok mosjon. Du må øve deg på ferdigheter du ønsker å utvikle, og ta utgangspunkt i de talenter som nettopp du har.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For å ta vare på deg og kroppen din som objekt, er det viktig at du uttrykker det som du føler, at du er unik og at du tenker at kroppen er din overflate mot verden. For å ta vare på deg og kroppen din som subjekt, er det viktig at du tar utgangspunkt i den du er og vil være, dine lyster, lengsler, interesser, idéer, sanser og verdier.

Kroppen din rommer alle de erfaringer du gjør, og både positive og negative opplevelser setter seg som minner som kan dukke opp senere i livet. Det er derfor en stor fordel å gi seg selv mest mulig gode opplevelser som kan bygge opp gode vaner, god utstråling og en positiv selvfølelse.

Seksualiteten er en stor og viktig del av deg og kroppen din, vær derfor kresen i forhold til hvem du deler den med, tenk at du fortjener det beste, og at du skal gjøre ditt for å gjøre det beste ut av seksualiteten!

Her ser du sex-vett reglene som kommer ut de neste ukene:

2. Skjeden må være våt før noe (penis, dildo, fingre)føres inn i den!
3. Vær oppmerksom på hygiene - vask deg!
4. Beskytt deg og din partner mot seksuelt overførbare infeksjoner og uønskede svangerskap!
5. Det er ikke lurt å fortelle om sex med tidligere partnere!
6. Bruk hele kroppen!
7. Pass på sex-lysten!
8. Vær oppmerksom på at folk er forskjellige - omstill deg i forhold til en ny partner!
9. Unngå sex når du er påvirket av rusmidler!
10. Snakk om sex!

 

Mozon.no, 08.12.2006