Sex-tafsere på bussen

Mange oppnår seksuell tilfredsstillelse ved å gni seg mot andre i trange folkemengder.

Synes du sidemannen på bussen står påfallende nært deg? Da kan det hende du stifter bekjentskap med et fenomen som lenge har eksistert i verdensmetropoler som Tokyo og New York.

På fagspråket kalles det ”frotteurisme”, som direkte oversatt betyr å gni eller frottére seg. Og nå har altså frotteurismen funnet sin vei til Norge og Skandinavia. Stadig flere nordmenn oppnår nemlig seksuell nytelse ved å gni seg inntil andre på trange offentlige steder, slik som buss, T-bane, trikk eller utesteder.

Nordmenn har flest one night stands i verden og foretrekker sex på toalettet, ifølge en stor undersøkelse.

- Erotisk storbydialekt
- Dette er en slags erotisk språkform, som forekommer i store byer. Du kan kalle det en erotisk storbydialekt, sier sexolog Esben Esther Pirelli Benestad til Mozon.

Sexologen mener dette er et produkt av rush-tiden, som tvinger mennesker til å stå som sild i tønne til og fra jobb. Og er man ung, yr og lett antennelig kan avstanden være kort mellom fantasi og handling.

- Tilbudet ligger jo på en måte der folk står tett, legger han til.

Nesten halvparten av Mozon-leserne er misfornøyd med sexlivet, viser en tidligere undersøkelse.

Samtykkende voksne
Pirelli Benestad mener at det går an å gjøre dette på en raffinert måte, slik at ingen oppdager det, men presiserer at det her er en hårfin balanse mellom sunn sex og overgrep.

- Som med all seksuell utfoldelse, må dette skje uten at noen tar skade av det. Men jeg mener det er viktig at vi ikke sykeliggjør dette. Det er sørgelig at folk som har et spesielt tenningsmønster lærer å skamme seg. Å psykiatrisere dette er et overgrep, mener han.

I USA blir man møtt med milde straffereaksjoner dersom man gnir egne kjønnsorganer inntil fremmede i den hensikt å oppnå seksuell nytelse.

 

Mozon.no, 03.04.2006